eur:
393.69
usd:
353.74
bux:
0
2024. augusztus 21. szerda Hajna, Sámuel
Rising food cost and grocery prices surging costs of supermarket groceries as an inflation financial crisis concept coming out of a paper bag shaped hit by a a finance graph arrow with 3D render elements.
Nyitókép: wildpixel/Getty Images

A világ egyik legmagasabb inflációjával küzdenek, döntött a jegybank

Még mindig nem érte el hatását a korlátozó monetáris politika.

A török központi bank monetáris bizottsága kedden 50 százalékon tartotta az irányadónak számító, egyhetes repokamatot, az elemzői várakozásokkal összhangban. A török jegybank keddi döntésével már ötödször tartotta szinten az irányadó kamatot, hogy elérje célját és jelentősen csökkentse az inflációt, ami jelenleg a világon az egyik legmagasabb.

Augusztus elején a jegybank elnöke azt mondta, hogy mindaddig fenntartja a korlátozó monetáris politikát, amíg nem látja az infláció stabil lassulását.

A központi bank előrejelzése szerint a fogyasztói árak növekedése 2024 végére 38 százalékra, jövőre 14 százalékra, 2026-ban pedig 9 százalékra lassul.

Törökországban júliusban 61,78 százalékra csökkent az éves infláció a júniusi 71,6 százalékról.

Címlapról ajánljuk

Katona Csaba: az európai értékrend elsajátítása lassú, de sikeres folyamat volt

Az augusztus 20-i ünnep történelmi hátteréről, Szent István király államalapításáról, a nyugati felfogású érték-, állam- és jogrend megszilárdításáról, valamint az ünnep későbbi korokban történt átértelmezéseiről is beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában Katona Csaba történész.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.21. szerda, 18:00
Fekete Rajmund
történész, a Kommunizmuskutató Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×