eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Getty Images/ David Lees

A benzinár nem hallgatott a kormányra

Szombaton ismét emelkedik a benzin ára.

Szombaton ismét változik a benzin ára, ezúttal 3 forinttal kell majd többet fizetnünk a kutakon érte. A gázolaj ára változatlan marad a hétvégén - írja a holtankoljak.hu hírlevele.

A következő átlagárakkal zárul a hónap:

  • 95-ös benzin: 613 Ft/liter
  • Gázolaj: 629 Ft/liter

Pénteken delelőtt a szakminisztérium üzent a kereskedőknek. Ahogy arról az Infostarton is beszámoltunk azt írták: a kormány felszólítja az üzemanyagkereskedőket, hogy térjenek vissza a korábbi hónapok gyakorlatához, és áraikat mérsékeljék a szomszédos országok átlagára alatti szintre.

Ellenkező esetben

a kormány továbbra is kész beavatkozni az üzemanyagpiacon.

Az NGM közleményében az is szerepel, hogy jelenleg, azaz pénteken a 95-ös benzint Magyarországon átlagosan 610 forintért, míg a dízelt 629 forintos átlagáron árulják. Ehhez képest a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai alapján a szomszédos országokban a benzin átlagára 606 forintot, míg a gázolajé 611 forintot ért el.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: gigantikus kataklizmákba enged betekintést a kínai Hold-lelet

Kiss László: gigantikus kataklizmákba enged betekintést a kínai Hold-lelet

Visszatért a Földre a Hold távoli oldaláról gyűjtött ritka kőzetmintákkal a kínai űrszonda. Kiss László csillagász, akadémikus, a HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatója szerint a küldetés különlegessége, hogy először érkezett vele olyan holdi kőzetminta, amelyet egy szonda a Hold távoli, Földről nem látható oldalán gyűjtött.

Örülhet a radikális jobboldal az exit poll szerint

A Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap tartott első fordulójában a voksok nagyjából 34 százalékával az IFOP, Ipsos, OpinionWay és Elabe közvélemény-kutató cégek exit poll felmérései szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×