eur:
396.08
usd:
370.4
bux:
70378.92
2024. június 21. péntek Alajos, Leila
two young businessmen shaking hands
Nyitókép: Peshkova/Getty Images

Összekapcsolja erőit a BÉT és az MBH Bank

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) Nyrt. és az MBH Bank Nyrt. stratégiai együttműködési megállapodást írt alá, amelynek célja a középvállalatok versenyképességének és növekedési lehetőségeinek a támogatása.

A tájékoztatás szerint a hazai középvállalatok további fejlődését tudással, támogató szakértői és vállalati közösséggel, valamint finanszírozási lehetőségekhez való hozzáféréssel segíti elő az együttműködés. A BÉT és az MBH Bank a hazai tőkepiacban és banki finanszírozásban rejlő kiaknázatlan lehetőségeket szeretné közelebb hozni a középvállalati körhöz, ami a vállalati szektor fejlődése mellett a tőkepiac fejlődéséhez és a pénzügyi stabilitáshoz is hozzájárul.

Az együttműködés hátterében a BÉT és az MBH Bank azon közös vállalása áll, hogy

elősegítsék a hazai gazdaság fejlődését és az innovációt, különös tekintettel a kis- és középvállalkozásokra.

Közölték, hogy az együttműködés fő célja a középvállalatok fejlődésének és tőzsdei jelenlétének elősegítése: a BÉT és az MBH Bank összekapcsolja erőit annak érdekében, hogy támogassák a vállalatokat a tőzsdei szereplésre való felkészülésben és a tőzsdei szereplés utáni fenntartható növekedésben, amely magába foglalja a pénzügyi és operatív felkészítést, valamint a tőkebevonási folyamatok támogatását.

A partnerség keretében a szervezetek összetett támogatási programot indítanak BÉT & MBH Bank MentorHub néven. Ez a platform exkluzív fórumokat és szakmai tanácsadást kínál a kiválasztott vállalatok vezetőinek, rendszeres találkozók, oktatások és események formájában, amelyek célja a tőzsdei bevezetés előkészítése és a piacra lépési stratégiák kidolgozása. A támogatási program kiterjed a vállalatok működési és finanszírozási folyamatainak támogatására is, amely magában foglalja a szakmai mentorálást és a corporate finance területén nyújtott kedvezményes díjakat. A középvállalatok így hozzáférést kapnak nemcsak a szükséges tudáshoz és tőkéhez, hanem egy erős hálózathoz is, amely elengedhetetlen a tőzsdei sikerek eléréséhez – tudatták.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Netanjahu vádja: Washington visszatartja az Izraelnek szánt fegyvereket

Az Egyesült Államok felülvizsgálja az Izraelnek szánt, nagy pusztítást okozó bombák szállítását. Washington attól tart, hogy ezeket sűrűn lakott területek ellen vethetik be. Előzőleg Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök azt mondta: a szövetséges visszatartja a hadi anyagot.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×