eur:
395.92
usd:
369.55
bux:
70647.04
2024. június 26. szerda János, Pál
Elon Musk dél-afrikai-amerikai üzletember, a Tesla Motors elektromosjármű-gyártó, a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat és az X közösségi médiaplatform tulajdonosa a Rishi Sunak brit miniszterelnökkel tartott nyilvános beszélgetésen Londonban 2023. november 2-án, a mesterséges intelligencia (MI) biztonságos alkalmazásáról és kockázatairól tartott bletchley-i nemzetközi konferencia zárónapján. A brit kormány a világ első globális MI-biztonsági csúcstalálkozójaként hirdette meg az angliai Bletchley-ben tartott kétnapos rendezvényt.
Nyitókép: MTI/EPA pool/Tolga Akmen

Jelentős elbocsátásokra készül a Tesla

A Tesla világszerte alkalmazottai több mint tíz százalékának elbocsátására készül Elon Musk a dolgozóknak írt, belső körlevelére hivatkozó médiajelentések, például az Electrek technológiai kiadvány és a német Handelsblatt jelentése szerint.

"Miközben a vállalatot a növekedés következő szakaszára készítjük elő, rendkívül fontos, hogy minden szempontot megvizsgáljunk a vállalaton belül a költségcsökkentés és a termelékenység növelése érdekében" - számolt be az Electrek Elon Musk vezérigazgató belső feljegyzésben tett nyilatkozatára hivatkozva.

A világ legnagyobb piaci értékű autógyártója a legutóbbi éves jelentése szerint 2023 decemberében 140 ezer alkalmazottat foglalkoztatott világszerte. A lépés, amit a körlevélből idézett szavai szerint

Musk "utál megtenni", mintegy 14 ezer munkahelyet érint majd.

A Tesla jövő héten, április 23-án ismerteti az első negyedéves eredménybeszámolóját. Az elektromos autók úttörője jelentős visszaeséssel kezdte az évet. Közel négy év óta először fordult elő, hogy a vállalat kevesebb járművet adott el, mint egy évvel korábban.

A vg.hu azt írta, Elon Musk cége a hónap elején a negyedéves eladások csökkenéséről számolt be, négy év után először, így nem meglepő, hogy elbocsátásokra készül. Ennek a Reuters összeállítása szerint már az elmúlt hónapokban is lehettek jelei, hiszen a Tesla arra kérte menedzsereit, hogy azonosítsák be a kritikus fontosságú dolgozókat és a részvényjutalmak kiosztásában is szünetet tartott, miközben más alkalmazottak éves ellenőrzését is kihagyta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.26. szerda, 18:00
Szalai Máté
Közel-Kelet-szakértő, az olaszországi Ca’Foscari Egyetem kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×