eur:
396.12
usd:
368.52
bux:
69799.47
2024. június 19. szerda Gyárfás

Teljesen új rendszer jön a Gmailben

Naponta 15 milliárd "szemét" levélnek próbál most megálljt parancsolni a Google egy új szűrési eljárással.

A Google érzékelhetően sokat megtett azért, hogy jól működjön a spamszűrője, most azonban - mivel a kiskapun "megy a ki-bejárkálás" - új fegyvert kényszerül a kezébe venni.

Mint a 24.hu a Bleeping Computerre hivatkozva írja, minden eddiginél több üzenetet blokkolhat az új szűrő, a Google mostantól megköveteli, hogy azok a feladók,

akik naponta több mint 5000 üzenetet küldenek a Gmail-fiókjukból, átessenek egy szigorú ellenőrzési és hitelesítési folyamaton.

Az új irányelvek továbbá megkövetelik, hogy a tömeges üzeneteket továbbítók ne küldjenek kéretlen vagy nem kívánt üzeneteket a felhasználóknak, illetve biztosítsanak egy kattintással megoldható leiratkozási lehetőséget, és legkésőbb két napon belül válaszoljanak az ilyen kérelmekre.

A szabályok be nem tartása kézbesítési problémát okozhat, ami azt jelenti, hogy vagy teljesen elutasítják az e-maileket, vagy egyből a címzettek spam mappájába kerülnek.

A Google arra számít, hogy az új irányelv naponta közel 15 milliárd levelet blokkol majd, hadat üzenve a levélszemétnek és az adathalászatnak is, "99,9 százalékban".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.19. szerda, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×