eur:
389.64
usd:
364.49
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Teljesen új rendszer jön a Gmailben

Naponta 15 milliárd "szemét" levélnek próbál most megálljt parancsolni a Google egy új szűrési eljárással.

A Google érzékelhetően sokat megtett azért, hogy jól működjön a spamszűrője, most azonban - mivel a kiskapun "megy a ki-bejárkálás" - új fegyvert kényszerül a kezébe venni.

Mint a 24.hu a Bleeping Computerre hivatkozva írja, minden eddiginél több üzenetet blokkolhat az új szűrő, a Google mostantól megköveteli, hogy azok a feladók,

akik naponta több mint 5000 üzenetet küldenek a Gmail-fiókjukból, átessenek egy szigorú ellenőrzési és hitelesítési folyamaton.

Az új irányelvek továbbá megkövetelik, hogy a tömeges üzeneteket továbbítók ne küldjenek kéretlen vagy nem kívánt üzeneteket a felhasználóknak, illetve biztosítsanak egy kattintással megoldható leiratkozási lehetőséget, és legkésőbb két napon belül válaszoljanak az ilyen kérelmekre.

A szabályok be nem tartása kézbesítési problémát okozhat, ami azt jelenti, hogy vagy teljesen elutasítják az e-maileket, vagy egyből a címzettek spam mappájába kerülnek.

A Google arra számít, hogy az új irányelv naponta közel 15 milliárd levelet blokkol majd, hadat üzenve a levélszemétnek és az adathalászatnak is, "99,9 százalékban".

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×