eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: The Good Brigade/Getty Images

Most egy európai országtól kapott kőkemény gyomrost a TikTok

Tízmillió eurós büntetéssel sújtja az olasz versenyhatóság a TikTokot, mert megállapítása szerint az internetes közösségi platformot működtető kínai vállalat nem ellenőrizte megfelelő módon a platformon közzétett, kiskorú vagy sebezhető felhasználói számára potenciálisan ártalmas tartalmakat.

„A TikTok nem tett megfelelő lépéseket ezen tartalmak terjedésének megakadályozására, és a gyakorlatban nem alkalmazta a saját maga által bevezetett irányelveket, amelyekkel a felhasználókat kívánták biztosítani arról, hogy a platform biztonságos felület” – áll a versenyhatóság közleményében.

Az AGCM a káros tartalmak között említette azokat a videókat, amelyeken kiskorúak erősen megszorítják az arcukat, azon maradandó nyomot hagyva. A French scar nevű kihívás komoly népszerűségre tett szert a fiatalok körében.

A múlt hónapban az olasz távközlési hatóság, az AGCOM a szóban forgó videók eltávolítására szólította fel a TikTokot.

Előző nap az amerikai Képviselőház megszavazta a TikTok betiltását lehetővé tevő törvényt, amelynek bár még át kellene jutnia a Szenátuson, erős jelzésértéke van a kínai cég számára.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 11:39
×
×
×
×