eur:
392.51
usd:
366.02
bux:
66653.29
2024. április 25. csütörtök Márk
Varga Mihály pénzügyminiszter beszédet mond az öt hazai céggel kötött kutatásfejlesztési támogatási megállapodás aláírása előtt a minisztériumban 2020. október 30-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Jó hírrel indította a napot Varga Mihály

A pénzügyminiszter tájékoztatása szerint újabb hitelminősítő erősítette meg Magyarország befektetésre ajánlott besorolását.

Továbbra is befektetésre ajánlja Magyarországot a Japan Credit Rating Agency. A japán hitelminősítő megerősítette hazánk „A-” besorolását stabil kilátás mellett – írja közösségi oldalán Varga Mihály.

Mint olvasható, pozitívan értékelik a magyar gazdaság ellenállóképességét a külső sokkhatásokkal szemben, a kedvezőbb adósságszerkezetet, a növekvő exportteljesítményt és a bankrendszer stabilitását.

A japán elemzők is azzal számolnak, hogy a kormány idén tovább csökkenti a költségvetési hiányt és az államadósságot – teszi hozzá a tárcavezető.

Varga Mihály felidézi, hogy a japán hitelminősítőn túl legutóbb a Scope Ratings erősítette meg hazánk besorolását, de a három nagy nemzetközi hitelminősítő is befektetésre ajánlja Magyarországot. Jelenleg két osztályzattal magasabbra sorolják hazánkat, mint egy évtizeddel ezelőtt.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×