eur:
390.19
usd:
365.23
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Napelemtáblák a Mátrai Erőmű (ME) Zrt. bükkábrányi új, az ország legnagyobb fotovoltaikus létesítményében az átadás napján, 2019. április 10-én. A 22,6 megawattos naperőmű beruházási költsége 5,4 milliárd forint.
Nyitókép: MTI/Vajda János

Részletek derültek ki az új napelemes pályázatokról

Nagyobb rendszerek kiépítésére is lehetőség lesz a szakmai szervezetek közlése szerint.

A korábbi bejelentéshez képest nagyobb kapacitású napelem és tároló együttes létesítéséhez is lehet majd támogatást igényelni – írja a Facebook-oldalán a Magyar Napelem és Napkollektor Szövetség (MNNSZ).

Korábban arról volt szó, hogy a háztartások 4 kW-nyi kapacitású napelemre és 8 kWh-nyi kapacitású akkumulátoros tárolóra kérhetnek 65 százalékos vissza nem térítendő támogatást az új Napenergia Plusz programban. A posztból kiderül, hogy újabb szakmai egyeztetés volt az Energiaügyi Minisztérium és az iparági szereplőinek képviselői között a 75 milliárd forintos keretösszegű napelemes pályázat kapcsán.
Steiner Attila államtitkár megerősítette, hogy a korábbi bejelentéshez képest nagyobb kapacitású napelem és tároló együttes létesítéséhez is lehet majd támogatást igényelni. (Ez a napelemes szövetségek korábbi észrevételének és javaslataik szerint várhatóan 5-10 kW-os inverter-tároló méretre változhat.)

A szakmai egyeztetések tovább folytatódnak a szövetségek és a minisztérium között, mert a határidő nagyon közeli és sok nyitott kérdés van még, ami érinti az új napelemes beruházásokat, a napelemtulajdonosokat és a szolárpiaci résztvevőket – áll a posztban.

Lantos Csaba energiaügyi miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában is beszélt az új napelemes pályázatokról, de csak annyit árult el, hogy három méretben lehet majd pályázni, kis, közepes és nagy méretű háztartási erőmű létesítésére.

Címlapról ajánljuk
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani
Íme a részletek

Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Egy árfigyelő rendszer is része lesz az új otthonfelújítási programnak. A Gazdasági Versenyhivatal által már jelenleg is működtetett árfigyelőhöz hasonló megoldással az építőanyagok áráról tájékozódhatnak majd azok, akik korszerűsíteni szeretnék ingatlanjukat. Így kiválaszthatják az olcsóbb termékeket kínáló kereskedőket - nyilatkozta az InfoRádiónak Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×