eur:
397.38
usd:
371.94
bux:
70442.95
2024. június 21. péntek Alajos, Leila
CHINA - 2021/04/24: In this photo illustration the Chinese electronics manufacturer company Xiaomi logo seen displayed on a smartphone with the word cancelled on a computer screen. (Photo Illustration by Budrul Chukrut/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)
Nyitókép: Budrul Chukrut/SOPA Images/LightRocket/Getty Images

Jöhetnek a Xiaomi-autók

A Xiaomi kínai technológiai cég megkapta a Kínai Nemzeti Fejlesztési és Reformbizottság engedélyét elektromos járművek gyártására és ezzel egy lépéssel közelebb került annak a tervének a megvalósulásához, hogy akár már a jövő év elejétől saját autókat készítsen.

A Xiaomi 10 év alatt mintegy 10 milliárd dollárt tervez befektetni az autóiparba, és 2024 első felében tervezi a tömeggyártás elindítását. Eddig azonban kétséges volt, hogy sikerül-e megvalósítani az elképzelést, mivel az NDRC gyakorlatilag felfüggesztette az új elektromos járművek gyártásának elindításához szükséges engedélyek kiadását részben az ágazati kereslet lassulása miatt. Az NDRC mellett még meg kell szerezni a kínai ipari és informatikai minisztérium engedélyét is, amely azt vizsgálja, hogy az új autómodellek megfelelnek-e a műszaki és biztonsági követelményeknek.

A Xiaomi júliusban fejezte be pekingi gyárának az építését, amely a jövő évtől évi 100 ezer autó gyártására lesz képes,

de a kapacitást évi 200 ezerre tervezik növelni.

Kínában tavaly 5,67 millió new energy vehicles (NEV) gyűjtőnév alatt kategorizált, a teljesen elektromos autókat és különböző hibrideket is magában foglaló alternatív hajtású járművet értékesítettek, ami 90 százalékkal több a 2021. évinél és több mint a fele a globális eladásoknak.

Korábban a kínai kormány különféle mechanizmusokat alkalmazott az ilyen járművek gyártásának ösztönzésére. Ezek között szerepelt az elektromos autókat vásárlók és gyártók támogatása, valamint a kapcsolódó infrastruktúra fejlesztése.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.21. péntek, 18:00
Ferencz Orsolya
űrkutatásért felelős miniszteri biztos
Mi segíthetné a lakásértékesítési szakma pozitívabb megítélését?

Mi segíthetné a lakásértékesítési szakma pozitívabb megítélését?

Minden szakmának és hivatásnak van egy társadalmi megítélése, értékítélete, ami több tényezőből tevődik össze. Ezek között szerepel, hogy a tevékenységre mekkora igény van, mi az egyénre, illetve a társadalomra vonatkozó haszna, milyen hozzáadott értéket képvisel és milyen tudás, kvalitás szükséges az ellátásához. Magyarországon jelenleg az ingatlanközvetítői szakmának van egy fokozatosan javuló, de még mindig érződő negatív megítélése, ami több tényezőre eredeztethető vissza. Az alábbiakban ennek okát vizsgáljuk egyrészt az oktatási/képzési háttér, másrészt az egylépcsős jogi szabályozásban keresve a választ.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×