eur:
394.33
usd:
370.16
bux:
65125.52
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: Pexels.com

Kigyulladhatnak - két nagy autógyártó 91 ezer autót hívott vissza

Tűzveszély miatt több mint 91 ezer autóját hívta vissza csütörtökön a Hyundai és a Kia az Egyesült Államokban.

A két koreai vállalat szerint a visszahívás mögött az áll, hogy a megnevezett modellek hibás alkatrészeket tartalmazhatnak, ami miatt az olajszivattyú túlmelegedhet. A Reuters beszámolója szerint a gyártók több, a problémához köthető incidensről is beszámoltak, konkrét baleset azonban nem történt, és sérültekről sem tudni – írja a Napi.hu. A Kia hat, a Hyundai négy lehetséges esetet ismer.

Az érintett modellek:

  • a 2023-24-es Hyundai Palisade és Seltos,
  • a 2023-as Tucson, Sonata, Elantra és Kona, valamint
  • a 2023-as Kia Soul és Sportage.

Mint olvasható, a tűzveszély mellett további problémát jelent, hogy a hő okozta károk miatt rövidzárlat keletkezhet az autókban. A gyártók azt kérik az érintett modellek tulajdonosaitól, hogy szabadtéren, épületektől távol parkoljanak a hiba kijavításáig. A tulajdonosokat szeptember végén értesítik a visszahívásról, a kereskedők pedig, ha szükséges, kicserélik a hibás alkatrészt.

Címlapról ajánljuk
Mostantól rendkívüli helyzetet hirdethetnek a felvidéki medvetámadások miatt

Mostantól rendkívüli helyzetet hirdethetnek a felvidéki medvetámadások miatt

Jóváhagyta a szlovák kormány a problematikus medvék likvidálásáról szóló törvényjavaslatot, de ez nem tartóztatja fel a ragadozókat. Tavaly összesen 14, idén az eddigi négy hónap alatt már több mint tíz alkalommal támadt emberre a barnamedve északi szomszédunknál. Az elmúlt napokban két újabb medvetámadást regisztráltak Szlovákiában. Legutóbb vasárnap, amikor egy önkéntes tűzoltót harapott lábon a vadállat.

Az iszlamizmus „tiktokizálódásától” óv a német alkotmányvédelmi hivatal

A fiatal muszlimok radikalizálódásának veszélyére figyelmeztetett a brandenburgi alkotmányvédelmi hivatal. A hatóság szerint ennek eszköze, különösen a közel-keleti konfliktus óta, a TikTok közösségi platform. A hivatal hangsúlyozta, hogy mindenekelőtt a szalafista influenszerek használják a platform gyors ütemben növekvő "hatókörét".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Hetek óta tartó esés után emelkedtek hétfőn a tőzsdék

Hetek óta tartó esés után emelkedtek hétfőn a tőzsdék

Eseménydús hét előtt állnak a tőzsdék, a befektetők továbbra is kiemelten figyelik az elmúlt hetek kereskedési hangulatát meghatározó közel-keleti eseményeket, de emellett egy másik nagy sztorihoz, a vártnál tartósan magasabbnak bizonyuló amerikai inflációhoz is új muníciót kapunk, ugyanis érkezik majd a Fed kedvenc inflációs mutatója. Mindeközben egyedi részvények szintjén is jelentősebb mozgások várhatók, hiszen a héten beindul a gyorsjelentési dömping az olyan nagy tech vállalatok vezetésével, mint a Microsoft, az Alphabet (Google), és a Meta Platforms. A piac közben igyekszik korrigálni az elmúlt időszakban látott esés után, Európában is feljebb kerültek a vezető indexek, és az USA is emelkedéssel próbálkozik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 22. 21:40
×
×
×
×