eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

Rekorder prémium állampapírt bocsátanak ki

Az Államadósság Kezelő Központ Zrt. új konstrukciójú Prémium Magyar Állampapírt (PMÁP) hirdet meg a lakosság részére, amelyet augusztus 1-től lehet megvásárolni online vagy személyesen.

Az új konstrukcióban a 2033-as lejáratú PMÁP, évi 14,75 százalék induló kamatozású, amelynek éves kamatprémiuma 0,25 százalék.

Az ÁKK szerint az elmúlt időszak alapján a megtakarítók többsége a hosszabb futamidejű, biztonságos, megbízható, kamatadó és szochomentes PMÁP-ban gyarapítja vagyonát. 2023. első hat hónapjában bruttó 2129 milliárd forint összegben vásároltak PMÁP-ot. Az ÁKK ennek mentén alakította ki

az eddigi leghosszabb futamidővel

legújabb 2033/I PMÁP sorozatát. A 2033-ban lejáró sorozat kibocsátásával az ÁKK célja a lakosság tulajdonában lévő lakossági állampapír-állomány futamidejének további hosszítása, valamint a lakossági állampapírokban megtakarító ügyfelek számának növelése, illetve hosszú távú, jó kamatozású, biztonságos, megbízható, kamatadó- és szochomentes befektetési lehetőség biztosítása a magyar lakosság számára.

Az új PMÁP-sorozat kibocsátásával egyidőben, azaz 2023. augusztus 1-től, mint értéknaptól a jelenleg értékesítés alatt álló 2028/L és 2031/I PMÁP-sorozatok forgalomba hozatalát lezárják.

A forgalmazókra nézve, az ÁKK a mostani új futamidejű PMÁP-sorozat esetében

alacsonyabb értékesítési korlátot határozott meg.

2023. augusztus 1-től minden forgalmazó 25 millió forintos értékhatárig értékesíthet az elsődleges piacon egy lakossági befektető számára a PMÁP 2033/I sorozatból. Az alacsonyabb értékesítési korláttal az ÁKK célja a lakossági program keretében a kisebb megtakarításokat kezelő állampapír-befektetők széleskörű kiszolgálása.

A Prémium Magyar Állampapírt belföldi és külföldi magánszemélyek vásárolhatják meg a Magyar Államkincstár, a Magyar Posta és egyes bankok fiókhálózatában, valamint a WebKincstár, MobilKincstár, és a bankok online felületein.

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 11:39
×
×
×
×