eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter (b), Fábián Gergely iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkár (j) és Sanjeev Gupta, a Liberty Steel ügyvezető elnöke (k) a Gazdaságfejlesztési Minisztériumban 2023. július 26-án. A felek a megbeszélésen áttekintették a Dunaferr működtetésének helyzetét, továbbá megállapították, hogy a Dunaferr stabil működése és fejlesztése, valamint a munkahelyek megvédése érdekében tovább folytatódik a megkezdett munkafolyamat és a szoros együttműködés.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Nagy Márton a Dunaferr ügyében tárgyalt

A gazdaságfejlesztési miniszter a Liberty Steel ügyvezető elnökével és a cég vezetőségével találkozott.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter szerdán hivatalában fogadta Sanjeev Guptát a Liberty Steel Group ügyvezető elnökét és a cég vezetőségét – közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium sajtóközleményében.

A közlemény szerint a találkozón a felek áttekintették a Dunaferr működtetésének helyzetét, és megállapították: a Dunaferr stabil működése és fejlesztése, valamint a munkahelyek megvédése érdekében tovább folytatódik a megkezdett munkafolyamat és a szoros együttműködés. A megbeszélésen a cég hangsúlyozta,

elkötelezettek a zöld acélra történő mielőbbi átállás mellett, ez jelenti az ágazat jövőjét.

"A Dunaferr a korábbi külföldi menedzsment felelőtlensége, az elhibázott szankciók miatt vált fizetésképtelenné. A vasmű megmentésében a Gazdaságfejlesztési Minisztérium aktív szerepet vállalt. A nyílt és transzparens felszámolási eljárás keretében végül a Liberty Steel adott be érvényes és nyertes pályázatot, így a Dunaferr értékesítése sikerrel zárult" – áll a közleményben.

Nagy Márton hangsúlyozta, az értékesítés fontos mérföldkő, azonban a munka neheze csak most kezdődik. A kormány elkötelezett az acélipar és a magyar ipar jövője szempontjából is kiemelkedő zöld átállás mellett. A Gazdaságfejlesztési Minisztérium továbbra is mindent megtesz a térség országgyűlési képviselőjével, Mészáros Lajossal együttműködve a munkahelyek és a családok megvédése, a Dunaferr helyzetének hosszú távú rendezése érdekében – írták.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 12:45
×
×
×
×