eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Farkas Márta, a Magyar Államkincstár értékpapír-forgalmazója (b) a pilisvörösvári járási hivatalban átadott állampapír-értékesítési ponton 2023. február 15-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Már több mint 800 ezren „öntik” ebbe a pénzt

Tavaly rekordmértékben, 140 ezerrel nőtt a Magyar Államkincstárban értékpapír-számlát vezető ügyfelek száma, idén júliusban már több mint 800 ezren veszik igénybe a díjmentes állampapír-forgalmazási szolgáltatását – közölte Bugár Csaba, a Magyar Államkincstár elnöke.

A költségvetési szerv tájékoztatása szerint a biztonságos és magas hozammal bíró befektetést keresők körében az elmúlt évben jelentősen felértékelődött a Magyar Államkincstár – mint a legszélesebb állampapír-termékkört értékesítő, színvonalas és díjmentes befektetési szolgáltatást biztosító állampapír-forgalmazó – szerepe.

Idén, az első hét hónapban abszolút összegében 38 százalékkal, vagyis 1,6 milliárd forinttal növekedett a lakosság állampapírban tartott megtakarítása a Magyar Államkincstárban, júliusra az állomány értéke elérte az 5700 milliárd forintot – emelte ki az InfoRádiónak Bugár Csaba. Az ügyfelek közül 480 ezren normál értékpapír-számlával rendelkeznek, további 320 ezer a Start-számlával rendelkező gyermek.

Állampapír-vásárlással és megtakarításokkal kapcsolatos ügyeket országszerte 76 kincstári ügyfélszolgálaton és csaknem 700 postahelyen lehet intézni, ahol dematerializált és materializált állampapírokat egyaránt fogalmaznak – tette hozzá az elnök.

Kizárólag a Magyar Államkincstárnál lehet ügyfélkapun keresztül online értékpapírszámlát vagy kiemelt kamatozású babakötvényes Start-számlát nyitni. Az ügyfelek a Magyar Államkincstárnál vezetett értékpapírszámlájukhoz bármikor díjmentesen igényelhetik az online állampapír-forgalmazást biztosító WebKincstár, MobilKincstár, vagy TeleKincstár szolgáltatást. Ezek népszerűségét mutatja, hogy az ügyfelek a tranzakciók 70 százalékát itt bonyolítják.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Nemrég tettük közzé azt a szubjektív listát, ami bemutatja a világ tíz legunalmasabbnak tartott városát. Ezt folytatva egy amerikai tanulmány a világ száz legunalmasabb turista látványosságát gyűjtötte össze. A felmérés több mint 60 millió Google-visszajelzés alapján közel 3300 népszerű turisztikai látványosságot vizsgált meg, és gyűjtötte össze kulcsszavak alapján a 100 legunalmasabbat. Ezek közül most azokat az európai látványosságokat mutatjuk be, melyek felkerültek a kétes dicsőségű listára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 11:39
×
×
×
×