eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Hungarian coat of arms in the new 10000 forint banknote
Nyitókép: dobok/Getty Images

Csúcsközelbe erősödött a forint árfolyama

A vártnál alacsonyabb amerikai inflációs adat után csütörtökön is folytatódott a dollár hanyatlása az euróval szemben, miközben a részvénypiacokon mérsékelten továbbra is optimista a hangulat, mindez pedig a forintot is erősítette.

A vártnál jóval gyengébb kínai export adat nem szegte igazán kedvét a befektetőknek a csütörtöki európai kereskedési idő alatt, mert a jelek szerint még kitart a szerdai, vártnál gyengébb amerikai inflációs adatból adódó pozícióépítések hatása.

A Portfolio szerint a piac arra számít, hogy a Fed a júliusi emeléssel befejezi a kamatemelési ciklusát, majd pár hónap szinten tartás után már akár a vágást is megindíthatja, ez pedig gyengíti a dollárt. Az euró már bő egyéves csúcsra kapaszkodott szerdán, és azóta sincs megállás, már 1,12 felé menetelt az árfolyam déli tizenkettő óra előtt pár perccel.

Mindeközben a dollár esése és a kockázati étvágy fennmaradása együttesen tovább erősítette a forintot is: az euró jegyzései 375 alá süllyedtek, a dollárral szembeniek pedig 336 alá, így csak pár fillérre járt a hazai fizetőeszköz attól, hogy új, bő egyéves forintcsúcsról lehessen beszélni.

15.15-kor:

EURHUF: 374,7

USDHUF: 335,1

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 11:39
×
×
×
×