eur:
390.14
usd:
365.46
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Mark Zuckerberg, a Facebook internetes közösségi portál társalapítója és vezérigazgatója 2021. október 28-án bejelenti, hogy a Facebook új neve Meta lesz. Zuckerberg szerint a Facebook márkanév jelenleg egy termékhez, a közösségi oldalhoz kapcsolódik, de reméli, hogy idővel egy metaverzumot működtető cégnek tekintik majd őket az emberek.
Nyitókép: MTI/AP/Eric Risberg

Virtuálisvalóság-előfizetést kínál a Meta, sorban jönnek a játékok

Havi két új játékhoz kap hozzáférést az, aki rászánja a pénzét.

A Meta Quest+ névre keresztelt programra évi 60 dollárért - 20 ezer forintnak felel meg -, vagy havi 8 dollárért - jelenleg 2700 forintnyi összeg - lehet előfizetni - írja a BBC.

A Facebook anyacége szerint a program kompatibilis a Quest 2, Quest Pro és a hamarosan érkező Quest 3 headsetekkel.

Mark Zuckerberg, a Meta vezérigazgatója még 2021-ben jelentette be a metaverzum létrehozásának tervét.

Ez egy olyan online világ, ahol az emberek virtuális környezetben játszhatnak, dolgozhatnak és kommunikálhatnak, gyakran VR-headsetek segítségével.

"Remélem, idővel metaverzum-cégként tekintenek ránk, szeretném, ha munkánkat és identitásunkat arra horgonyoznánk le, ami felé építkezünk" - mondta Zuckerberg.

Tavaly februárban a Meta több ambiciózus mesterséges intelligenciát használó projektet is bemutatott, Mark Zuckerberg pedig a mesterséges intelligenciáról pedig azt mondta, hogy ez "a metaverzum feloldásának kulcsa".

A vállalat az idei év első három hónapjára 5,7 milliárd dolláros nyereségről számolt be, ami felülmúlta a piaci várakozásokat. VR-headseteket és egyéb termékeket gyártó Reality Labs részlege azonban 4 milliárd dolláros nettó veszteséget jelentett az időszakban.

A hónap elején az Apple bemutatta Vision Pro névre keresztelt, vegyes valóságot használó szemüvegét, amely közel egy évtized óta az első nagyobb hardveres bevezetése volt. Az Apple új eszköze a jövő év elején jelenik meg az Egyesült Államokban, bevezető ára 3499 dollár - közel 1,2 millió forint - lesz.

Ez lényegesen magasabb, mint a piacon jelenleg kapható többi hasonló szemüvegé. A Meta VR-szemüvegének ára 300-1000 (100-337 ezer) dollár között mozog.

Címlapról ajánljuk
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani
Íme a részletek

Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Egy árfigyelő rendszer is része lesz az új otthonfelújítási programnak. A Gazdasági Versenyhivatal által már jelenleg is működtetett árfigyelőhöz hasonló megoldással az építőanyagok áráról tájékozódhatnak majd azok, akik korszerűsíteni szeretnék ingatlanjukat. Így kiválaszthatják az olcsóbb termékeket kínáló kereskedőket - nyilatkozta az InfoRádiónak Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×