eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Nyitókép: Papp Szabolcs

Foglalkoztatás: együttműködik a WHC és a kormányzat

Együttműködési megállapodást kötött a kormányzat és a magyar tulajdonú WHC cégcsoport, Közép-Kelet-Európa meghatározó HR-szolgáltatásokat nyújtó vállalata.

A megállapodás értelmében a WHC a kormányzat partnereként részt vesz a foglalkoztatási helyzet javításában, a munkahelyek védelmében, valamint az új beruházások munkaerőigényének kiszolgálásában – áll a cég közleményében.

A hosszú távú együttműködésben a felek az aktív korúak foglalkoztatási szintjének emelését, valamint a tartós munkanélküliség megelőzését is célul tűzték ki. A WHC cégcsoport a kormány stratégiai HR és munkaerőpiaci partnereként folyamatosan monitorozza és tájékoztatja a Gazdaságfejlesztési Minisztériumot a munkaerőpiac és a vállalatok foglalkoztatási kihívásairól, a munkáltatók által jelzett képzési igényekről, a várható munkahelyteremtő beruházásokról, ezen felül bürokráciacsökkentő és digitalizációs lehetőségeket is javasol.

„A WHC közel tízezer embernek ad munkát. Prioritásként kezeljük, hogy értékalapú, stratégiai szereplői legyünk a hazai HR-szektornak – mondta Berta Péter, a WHC ügyvezetője. – Az együttműködés számunkra azt is jelenti, hogy a foglalkoztató cégek, legyen az magyar vállalat, vagy nemzetközi cég Magyarországon működő egységei és a kormányzat között hidat képezve javaslatokkal segítjük azokat a döntéseket, amelyek a foglalkoztatási szint emelését célozzák. Fontosnak tartjuk a magyar munkaerőpiacban rejlő tartalékok feltérképezesét, a munkaerőpiacra bevonható munkavállalók támogatását, és a fiatalok munkaerőpiaci integrálását is.”

A WHC cégcsoport Közép-Kelet Európa egyik meghatározó HR-szolgáltatója, a régióban nemzetközi szinten képes kiszolgálni az ügyfeleit. Elsőként Ausztriában alapított saját leányvállalatot, amelyet szerb és ukrán cégalapítás követett, majd a cégcsoport 2020-ban a szlovák munkaerőpiacon is megjelent. 2022-ben többségi tulajdonosa lett a Heads Adriatic cégcsoportnak, így már Horvátországban, Szlovéniában, Szerbiában, Észak-Macedóniában, Bosznia-Hercegovinában és Montenegróban is jelen van.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×