eur:
392.51
usd:
365.8
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay.com

Hosszas várakozás után uniós pénzek álltak a házhoz

Másfél év is eltelt azóta, hogy összesen 200 milliárd forintot különítettek el élelmiszer-feldolgozók és a borászatok fejlesztésére, de a jelek szerint megérte várni.

„Az élelmiszeripari pályázatok 2021. év végi benyújtását követően a napokban megindult a nyertesek kiértesítése” – jelezte az Indexnek Tóth Ádám Ferenc, a European Conformity Check (ECC) Vállalkozásfejlesztési Tanácsadó Intézet ügyvezetője.

Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból társfinanszírozott Élelmiszeripari üzemek komplex fejlesztése című (VP3-4.2.1-4.2.2-2-21 kódszámú) felhívásban:

  • élelmiszer-feldolgozó üzemek fejlesztésére 160 milliárd forintot különítettek el,
  • borászati üzemek fejlesztésére pedig további 40 milliárdot.

„Másfél év után örömmel vettük egy kelet-magyarországi ügyfél csaknem kétmilliárd forint összegű támogatását, amelyből a projekt keretében egy tésztaüzemet építenek fel” – emelte ki az ECC ügyvezetője. Viszonyításképp 100 millió és 5 milliárd forint között lehetett nyerni, amelynek az 50 százalékát lehet előlegként felvenni – jegyzi meg a lap.

A szakember egyúttal emlékeztetett, hogy tavaly novemberben eldőlt, hogy a VP zárására való tekintettel a továbbiakban nincs lehetőség a vidékfejlesztési pályázatoknál kimentést adni azoknak, akik 12 hónapon belül nem tudtak elszámolni a megítélt támogatás legalább 10 százalékával, továbbá a 24 hónapos megvalósítási határidő meghosszabbítására sincs további lehetőség.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×