eur:
389.02
usd:
367.67
bux:
55816.79
2023. szeptember 29. péntek Mihály
fotó: Infostart, Balatonkenese
Nyitókép: Infostart, Balatonkenese

Az emberek elköltötték az "alvó pénzeket"

A SZÉP-kártyáról van szó.

A lakosság szinte teljes egészében felhasználta a SZÉP-kártyákon lévő "alvó pénzeket" - közölte Túri Anikó, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium közigazgatási államtitkára.

2023. május 31-ig volt lehetséges - 15 százalékos díj megfizetése nélkül - teljes összegben felhasználni a SZÉP-kártyán 2022. október 15-ig jóváírt, "bennragadt" összegeket.

Az államtitkár kiemelte: az intézkedés eredményes és hatékony volt, így az jelentősen járult hozzá a turizmus és a vendéglátás megerősítéséhez, ugyanis a lakosság a korábban tapasztalt 100 milliárd forintnyi "alvó pénz" közel 90 százalékát használta fel a megadott határidőig.

"A kormány köszöni a lakosság együttműködését, hiszen közreműködésükkel

megközelítőleg 90 milliárd forintnyi forrás került a turizmus és vendéglátási szektorokba,

ezáltal a magyar gazdaságba. Ez a mostani háborús időkben érdemben segíti a munkahelyek és a családok megvédését" - fogalmazott az államtitkár.

Címlapról ajánljuk
Bóka János: az uniós ígérgetés ellenére nem sok minden történt

Bóka János: az uniós ígérgetés ellenére nem sok minden történt

Európai Unió jövőbeli bővítése volt a legfőbb téma az EU Általános Ügyek Tanácsa Spanyolországban tartott informális ülésén. A tanácskozás részt vett Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter, akinek az elmondása szerint a tagállamok fokozatos integrációval gyorsítanák a Nyugat-Balkáni országok csatlakozását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.29. péntek, 18:00
Vinkó József
a Magyar Konyha főszerkesztője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×