eur:
393.34
usd:
367.75
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
fotó: Infostart, Balatonkenese
Nyitókép: Infostart, Balatonkenese

Az emberek elköltötték az "alvó pénzeket"

A SZÉP-kártyáról van szó.

A lakosság szinte teljes egészében felhasználta a SZÉP-kártyákon lévő "alvó pénzeket" - közölte Túri Anikó, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium közigazgatási államtitkára.

2023. május 31-ig volt lehetséges - 15 százalékos díj megfizetése nélkül - teljes összegben felhasználni a SZÉP-kártyán 2022. október 15-ig jóváírt, "bennragadt" összegeket.

Az államtitkár kiemelte: az intézkedés eredményes és hatékony volt, így az jelentősen járult hozzá a turizmus és a vendéglátás megerősítéséhez, ugyanis a lakosság a korábban tapasztalt 100 milliárd forintnyi "alvó pénz" közel 90 százalékát használta fel a megadott határidőig.

"A kormány köszöni a lakosság együttműködését, hiszen közreműködésükkel

megközelítőleg 90 milliárd forintnyi forrás került a turizmus és vendéglátási szektorokba,

ezáltal a magyar gazdaságba. Ez a mostani háborús időkben érdemben segíti a munkahelyek és a családok megvédését" - fogalmazott az államtitkár.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Fordulat a tőzsdéken, folytatódik az emelkedés

Fordulat a tőzsdéken, folytatódik az emelkedés

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap is úgy tűnik, hogy kitart, hiszen Ázsiában is nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódik az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×