eur:
391.39
usd:
359.21
bux:
72730.44
2024. július 16. kedd Valter
Tárgyaló a Mol Campus épületében Budapesten, a Kopaszi-gát mellett 2022. december 6-án. A december 8-án átadott 143 méter magas, nettó 86 ezer négyzetméter alapterületű épületben 2500 ember fog dolgozni.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Felhívást tett közzé a Mol, sokakat érinthet

Az Infostart egyik munkatársa is belefutott abba a "Mol-hirdetésbe", amely miatt a vállalat közleményt adott ki.

A cég azt írta a közösségi oldalán, hogy "az utóbbi napokban megjelentek olyan hirdetések, befektetésre vonatkozó felhívások, melyeket a Mol nevével visszaélve csalók indítottak".

A hirdetés az egyik legnagyobb videómegosztón érkezett az egyik kollégánkhoz. Azt kínálja, hogy a Mol "megosztaná sikereit a magyarokkal". Ha kattint az ember, akkor egy hamis Mol-oldalra, valamint egy közbeékelt lépéssel az egyik legnagyobb magyar hírportál látszólagos cikkére is eljut. A dizájn laikus számára hihető, de az url már mindkét esetben gyanús kell legyen, mert az láthatóan nem egyezik a képeken látható cégek nevével. Semmi esetre sem az adott hírportál közismert neve az, és nincs köze a Molhoz sem.

Tapasztalataink szerint, ha végigvittük volna az "ajánlásokat", akkor akár illetéktelenek kezébe is kerülhettek volna az adataink.

A címsávban látszik a hamis url, egyébként a Mol-ra utaló jelzések szerepelnek az adatok megadására biztató hamis oldalon (képernyőkép: Infostart)
A címsávban látszik a hamis url, egyébként a Mol-ra utaló jelzések szerepelnek az adatok megadására biztató hamis oldalon (képernyőkép: Infostart)

Nem véletlen, hogy a Mol azt is írja a hivatalos Facebook-oldalán, hogy "szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy az ilyen jellegű hirdetések, ajánlatok mögött nem a Mol áll, ezekhez az aktivitásokhoz, ajánlatokhoz vállalatunknak nincs köze".

Az esetről tudomásunk van, egyúttal megtettük a megfelelő lépéseket, melyekkel fellépünk az internetes csalók ellen - zárul a közlemény.

Címlapról ajánljuk

Kis-Benedek József: nem lennék meglepve, ha a merénylő nem magányos farkas lenne

A Donald Trump körül dolgozó biztonsági emberek jól reagáltak, de a távolabbi védelem hibázhatott, hogy fegyverrel a volt elnök közelébe kerülhetett a támadó – mondta el az InfoRádió Reggelinfó című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×