eur:
393.52
usd:
364.52
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

Egyszerű oka lehet a drága magyar üzemanyagnak – elemzés

Számos régiós országénál drágábban lehet itthon tankolni azután, hogy december 7-én kivezették az ársapkát - ennek okát kereste a Magyar Nemzeti Bank.

Az Európai Bizottság február 23-i adatai alapján Magyarországon 610 forint volt a benzin ára literenként, míg a gázolaj ára 620 forinton alakult. A régiós országokban a hazai árszint alatt alakultak az üzemanyagárak. Ausztria, Csehország, Lengyelország, Szlovákia, Horvátország, Románia és Szlovénia átlagos árszintje 560 Ft/liter volt a benzin és 586 Ft/liter a gázolaj esetében. A benzin ára tehát 50 forinttal, a gázolajé 34 forinttal volt ekkor magasabb itthon, mint a régióban. Ezekből kiindulva a Magyar Nemzeti Bank egyik szakértője készített összehasonlító tanulmányt a magyar és a régiós üzemanyagárak mértékéről és összetételéről.

A jegybanki tanulmány szerint az üzemanyagárak költségszerkezete három fő elemből tevődik össze:

  • a nyersanyag, azaz a kőolaj világpiaci árából,
  • az üzemanyagok végső fogyasztói árában megjelenő adókból,
  • a fogyasztói ár és a nyersanyagköltségek közötti árrésből.

A kőolaj ára: Magyarország az Ural típusú olajat vásárolja, amely február végén 26 dollárral (körülbelül 9700 forinttal) volt olcsóbb a Brent típusúnál. Ám mivel extraprofitadóként a különbözet 95 százaléka a költségvetésbe kerül, ezért az elemzés szerint nem okoz régiós összevetésben torzítást, ha nyersanyagköltségként hazánknál is a Brent olaj árát alkalmazzák. Ennek ára forintban kifejezve a 2022 júniusi közel 300 forintos literenkénti szintet követően csökkenő pályára állt. Az olajár mérséklődése a recessziós kilátásokkal összhangban ősszel is folytatódott, így 2023 február végén literenként 185 forint közelében alakulnak a Brent-jegyzések.

Az üzemanyagokat terhelő hazai fogyasztási adók szintje Magyarországon átlagosnak tekinthető az elemzés szerint, a régiós országok között a termékadók összegével hazánk a középmezőnyben helyezkedik el. A február 27-i adatok alapján 1 liter gázolaj adótartama 0,65 euró/liter (246 forint), a benziné 0,67 euró/liter (254 forint) volt hazánkban. Ennél magasabb a benzin adótartalma Ausztriában, Horvátországban, Szlovákiában és Csehországban, a gázolaj adótartalma pedig Ausztriában, Szlovéniában, Horvátországban és Szlovákiában.

Forrás: Magyar Nemzeti Bank
Forrás: Magyar Nemzeti Bank

Az elemzés szerint a végső fogyasztói ár százalékában kifejezett teljes adótartalom Románia után Magyarországon a legalacsonyabb a régióban. Az árhoz viszonyított adótartalom a gázolajnál az ár 40 százalékát, míg a benzinnél 42 százalékot tett ki 2023 elején. Erre az a magyarázata, hogy az alacsony százalékos adóterhelés két ellentétes hatásból ered: míg az áfakulcs Magyarországon a legmagasabb, a literenkénti jövedéki adó nálunk az unióban az egyik legalacsonyabb.

Forrás: Magyar Nemzeti Bank
Forrás: Magyar Nemzeti Bank

A nyersanyagköltség és termékadók feletti árrés: itthon jelentős ennek mértéke az üzemanyagok árában - állapítja meg az MNB elemzése. A felárat számos tényező befolyásolhatja, ugyanis ez a tétel tartalmazza

  • a kőolajfeldolgozás,
  • a nagykereskedelem,
  • a kiskereskedelem és
  • a szállítás költségeit,
  • valamint további költségtényezőket,
  • illetve a mindezeken képződő profitot.

Végső soron a felár a végső fogyasztói ár és a nyersolaj, valamint a termékadók különbözete.

A februári adatok alapján a többi régiós országban a benzin esetében literenként átlagosan 102 forint, míg a gázolaj esetében 152 forint/liter a felár. Ezzel szemben hazánkban a benzinhez tartozó felár 170 forint/liter, míg a gázolajhoz kapcsolódó felár 187 forint/liter.

A benzin esetében tehát közel 70 forinttal, a gázolaj esetében pedig 35 forinttal volt magasabb a hazai felár, mint a régió átlagában.

Forrás: Magyar Nemzeti Bank
Forrás: Magyar Nemzeti Bank
Forrás: Magyar Nemzeti Bank
Forrás: Magyar Nemzeti Bank

A felárat befolyásolhatja az is, hogy az üzemanyag-termelők és -kereskedők az egyes országokban eltérő vállalati adókulcsokkal szembesülnek, amelyek nem számszerűsíthetőek közvetlenül a termékek árában. Ez ugyanakkor nem okoz jelentős torzítást, mert az elemzés szerint a magyar vállalatok adóihoz hasonló kulcsok más régiós országokban is léteznek.

Az összegzés szerint

a hazai üzemanyagárakon megfigyelt felár 2022 márciusa óta emelkedett meg jelentősen.

Ebben több tényezőnek szerepe lehetett: a világpiaci folyamatoknak, a globális ellátási láncok akadozásának, az üzemanyagár-sapka versenycsökkentő hatásának, valamint a külföldi nagykereskedők kivonulásával csökkenő versenynek.

Míg 2021. január és 2022. március között átlagosan a benzin fogyasztói árához képest 20 százalék, a gázolaj fogyasztói árához viszonyítva 22 százalék volt a felár aránya, addig 2022 év végére ezek a ráták átlagosan 28 százalékra és 34 százalékra emelkedtek.

Forrás: Magyar Nemzeti Bank
Forrás: Magyar Nemzeti Bank

A szerző úgy véli, az ársapka tavaly decemberi kivezetését követően az üzemanyagpiac normalizálódása vélhetően megindult, azonban ez várhatóan fokozatos folyamat lesz.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×