eur:
389.61
usd:
363.61
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pexels

Dollárszázmilliókat veszíthet az Adidas Kanye West miatt

A sportmárka azt követően szakította meg együttműködését a rapperrel, hogy antiszemita kijelentéseket tett, közös cipőmárkájuk azonban fejfájást okoz az Adidasnak.

A vállalat új vezérigazgatója, Bjørn Gulden szerint amennyiben úgy döntenek, hogy nem adják el az Adidas raktáraiban álló Yeezy-cipőket, az dollárszázmilliós nagyságrendű bevételkiesést jelent a cégnek.

"A számok magukért beszélnek, nem úgy teljesítünk, ahogyan kellene" - fogalmazott Bjørn Gulden a BBC cikke szerint.

Az Adidas még nem döntött arról, hogy selejtezze-e Yeezy-készletét.

Ha ez megtörténik, az 500 millió eurós - 193 milliárd forint - veszteséget jelent számukra.

Az üzletág átrendezése további 200 millió euró - 77 milliárd forint - költséget jelent számukra.

Ezen felül a vállalat arra számít, hogy az üzletág átrendezése további 200 millió euróba kerül, összességében tehát akár 700 millió eurós, vagyis 270 milliárd forintos működési veszteségre számíthatnak 2023-ban.

A vállalat azt is közzétette, hogy tavalyi működési eredménye 669 millió euróra - 258 milliárd forintra - csökkent, ami kétharmaddal kevesebb, mint 2021-ben. Az Adidas amerikai tőzsdén jegyzett

részvényei a bejelentést követően közel 9 százalékkal estek.

A tavaly őszi szakítás Kanye Westtel sokba került a cégnek, de nem ez volt az egyetlen nehézség, amellyel szembenézni kényszerültek. Gulden az év elején került az Adidas élére a rivális Pumától, miután elődjét menesztették. Márciusban a vállalat bejelentette, hogy bezárja oroszországi üzleteit és felfüggeszti ottani online áruházát, mivel csatlakozott azon globális márkákhoz, amelyek az ukrajnai invázió nyomán kivonultak az országból. A cég kínai üzletmenetét a szigorú vírusellenes intézkedések is befolyásolták, amelyek miatt az ország nagyvárosait lezárták.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×