eur:
393.79
usd:
365.35
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: 99designs.de

Jó nagy bírósági zakót kapott az Adidas

Thom Browne dizájner négycsíkos mintáját támadták meg.

A sportszergyártó érvelése szerint Browne négycsíkos dizájnja túlzottan hasonlít az Adidas három csíkjához, Browne azonban azt mondta, valószínűtlen, hogy a vásárlók összekeverjék terveit a márkával - írja a BBC.

Az Adidas 7,8 millió dolláros kártérítést követelt, a New York-i bíróság azonban Browne oldalára állt.

Browne tervein rendszerint négy vízszintes csík szerepel, saját maga is gyakran hord ilyen zoknikat. Az Adidas márkához a három csík kötődik.

Mindezen túl Thom Browne tervei közt kevés a sportruházat, ruhadarabjai inkább a tehetősebbeknek készülnek

- kompressziós női leggingseiért például 300 ezer forintnak megfelelő összeget kérnek. Ügyvédjei mindezen túl azzal is érveltek, hogy a csíkok gyakran használt motívumok a divat világában.

PARIS, FRANCE - OCTOBER 3: Fashion designer Thom Browne walks the runway during the Thom Browne Ready to Wear Spring/Summer 2023 fashion show as part of the Paris Fashion Week on October 3, 2022 in Paris, France. (Photo by SAVIKO/Gamma-Rapho via Getty Images)
Thom Browne divattervező egy 2022 októberi divatbemutatón Párizsban, az inkriminált mintás csíkos zokniban. (Fotó: SAVIKO/Gamma-Rapho/Getty Images)

A per 2021-ben indult, de a tervező és a cég vitája már 15 éves múltra nyúlik vissza. 2007-ben az Adidas már szóvá tette, hogy Browne három csíkot alkalmaz dzsekijein. Ezt a tervező elfogadta, és innentől kezdve négy csíkot használ. Azóta azonban sokkal több üzlete van már világszerte, és sportruházatot is tervez. Profi focisták és celebek is viselik ruháit.

A Thom Browne Inc. szóvivője szerint

a vállalat elégedett az eredménnyel.

Az Associated Pressnek nyilatkozva a tervező azt mondta, reméli, hogy az eset inspirálni fog másokat is, akiknek a munkáját nagyobb cégek támadják meg.

"Fontos volt, hogy harcoljak és elmondjam a történetemet" - mondta.

A dokumentumokból kiderült, hogy az Adidas 2008 óta több mint 90 bírósági pert indított és több mint 200 megállapodást írt alá a védjegyével kapcsolatban.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:45
2024. március 29. 09:00
×
×
×
×