eur:
394.14
usd:
365.3
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A man giving bribe money in a brown envelope to another businessman in a corruption scam
Nyitókép: Atstock Productions/Getty Images

Névtelenül is lehet bejelentést tenni korrupciós ügyekben

A Területfejlesztési Miniszter utasítására anonim bejelentő rendszer létesül az uniós forrásokkal kapcsolatos visszaélések felderítésére.

Az uniós források átlátható és szabályszerű felhasználása érdekében jött létre a Belső Ellenőrzési és Integritási Igazgatóság.

Ez a testület felelős az uniós támogatásokat felhasználó programok végrehajtásában és felhasználásában tevékenykedők összeférhetetlenségi- és érdekeltségi nyilatkozatainak ellenőrzéséért, gondoskodik az összeférhetetlenségi helyzetek elkerülésével kapcsolatos tudatosság növeléséről, azonosítja a lehetséges összeférhetetlenségi helyzeteket és ennek keretében kockázatelemzést is végez.

Az összeférhetetlenséggel kapcsolatos anonim felület 2022. november 15-től elérhető.

A pályázatokkal foglalkozó kormányzati oldalon gyorsan és egyszerűen lehet bejelenteni az uniós források felhasználásával kapcsolatos esetleges összeférhetetlenséget, amelynek kivizsgálásáról az Igazgatóság gondoskodik.

Az uniós források felhasználásával kapcsolatos bármely szabálytalanság gyanújának bejelentésére eddig is volt lehetőség a 2007 óta működő anonim közérdekű Antilop oldalon, amely az új, kifejezetten az összeférhetetlenségi esetekre vonatkozó felület mellett működik tovább a jövőben is.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×