eur:
394.6
usd:
365.12
bux:
65493.78
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Magyar szurkolók a labdarúgó Nemzetek Ligája A divíziója 3. csoportjában játszott Magyarország - Olaszország mérkőzés előtt a Puskás Arénában 2022. szeptember 26-án.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Fürjes Balázs, Marco Rossi és Orbán Viktor a Puskás Aréna születésnapi videójában

Másfél perces, impozáns videó készült a Puskás Aréna harmadik születésnapjára. Ebben felbukkan az építkezést lebonyolító Fürjes Balázs, Orbán Viktor kormányfő és a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi is. Természetesen a legfontosabb gólok is láthatók.

Három évvel ezelőtt, 2019. november 15-én adtuk át a vadonatúj Puskás Arénát. Azoknak, akiknek épült: a magyar embereknek - írja születésnapi köszöntőjében Fürjes Balázs.

A Puskás Aréna több, mint stadion! - fejtegeti a volt kormánybiztos majd megállapítja: A Puskás Aréna százalékban magyar teljesítmény: magyarok tervezték, és magyarok építették; a tervezés, bontás, építkezés és a kapcsolódó gyártási munkálatok

tizenötezer magyar embernek adtak munkát,

tizenötezer magyar család megélhetését segítették. Ráadásul az építkezés nemzetközi összehasonlításban is átlagos költségen, reális áron valósult meg.

Fürjes Balázs felidézi még, hogy Skardelli György Kossuth-díjas építész és kollégái munkája sok hazai és nemzetközi elismerést nyert el.

A születésnapi videó:

A stadiont hivatalosan a 2019 november 15-én nyitották meg a Magyarország-Uruguay mérkőzéssel, amelyet a vendégcsapat nyert meg 2-1-re. A találkozón tehát magyar gól is született, a válogatottól pár hete visszavonult Szalai Ádám szerezte. A meccsről akkor így számoltunk be:

A stadion egyébként a korábbi Népstadion helyén épült fel, külsőségeiben emlékeztet az 1953-ban épített elődjére és 67 ezer néző jelenti a telt házat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 10:22
×
×
×
×