eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 13. szombat Ida
Magyar szurkolók a labdarúgó Nemzetek Ligája A divíziója 3. csoportjában játszott Magyarország - Olaszország mérkőzés előtt a Puskás Arénában 2022. szeptember 26-án.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Fürjes Balázs, Marco Rossi és Orbán Viktor a Puskás Aréna születésnapi videójában

Másfél perces, impozáns videó készült a Puskás Aréna harmadik születésnapjára. Ebben felbukkan az építkezést lebonyolító Fürjes Balázs, Orbán Viktor kormányfő és a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi is. Természetesen a legfontosabb gólok is láthatók.

Három évvel ezelőtt, 2019. november 15-én adtuk át a vadonatúj Puskás Arénát. Azoknak, akiknek épült: a magyar embereknek - írja születésnapi köszöntőjében Fürjes Balázs.

A Puskás Aréna több, mint stadion! - fejtegeti a volt kormánybiztos majd megállapítja: A Puskás Aréna százalékban magyar teljesítmény: magyarok tervezték, és magyarok építették; a tervezés, bontás, építkezés és a kapcsolódó gyártási munkálatok

tizenötezer magyar embernek adtak munkát,

tizenötezer magyar család megélhetését segítették. Ráadásul az építkezés nemzetközi összehasonlításban is átlagos költségen, reális áron valósult meg.

Fürjes Balázs felidézi még, hogy Skardelli György Kossuth-díjas építész és kollégái munkája sok hazai és nemzetközi elismerést nyert el.

A születésnapi videó:

A stadiont hivatalosan a 2019 november 15-én nyitották meg a Magyarország-Uruguay mérkőzéssel, amelyet a vendégcsapat nyert meg 2-1-re. A találkozón tehát magyar gól is született, a válogatottól pár hete visszavonult Szalai Ádám szerezte. A meccsről akkor így számoltunk be:

A stadion egyébként a korábbi Népstadion helyén épült fel, külsőségeiben emlékeztet az 1953-ban épített elődjére és 67 ezer néző jelenti a telt házat.

Címlapról ajánljuk
Marozsán Fábián az Arénában: büszke vagyok arra, amit elértem, de nem vagyok sztár

Marozsán Fábián az Arénában: büszke vagyok arra, amit elértem, de nem vagyok sztár

Marozsán Fábián az ATP-világranglista 37. helyezett játékosa az InfoRádió Aréna című műsorának vendége, és elmesélte, hogyan lett belőle teniszező, milyen hullámvölgyek voltak a pályafutásában és mennyire változtatta meg az életét a Carlos Alcaraz elleni tavaly májusi győzelem. Kiderült, hogy melyik borítást szereti a legjobban, hány versenyen játszana a szíve szerint, és minek örülne tíz év múlva.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×