eur:
395.09
usd:
370.83
bux:
65054.54
2024. április 19. péntek Emma
A német REWE csoporthoz tartozó Penny Market diszkontáruház-lánc - mely jelenleg mintegy 3 ezer üzletet működtet Európa-szerte - egyik fővárosi üzletének céglogója a VIII. kerületben, a Krúdy Gyula utca és József körút találkozásánál lévő épületen. A Penny Market hard-diszkont üzletlánc, ami azt jelenti, hogy számos termékkategóriában csak egy- vagy kétféle, sajátmárkás terméket tartanak, költséghatékonysági okokból. MTVA/Bizományosi: Róka László  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Veszélyre figyelmeztet a Penny

Álnyereményjátékot hirdettek a kereskedelmi lánc nevében.

A csalók – a bankok mellett – a boltláncok nevével visszaélve hirdetnek rendszeresen hamis nyereményjátékot. A héten a Penny figyelmeztetett erre. A Facebookon álnyereményjátékot hirdettek hamis Facebook-profil alatt, amelyhez a Pennynek semmi köze – írja a napi.hu.

A boltlánc szerint adathalász oldalról van szó, amelyen a Penny logóját jogosulatlanul használják és a cég nevében nyereményekről értesítik a felhasználókat. A játékkal, nyereményekkel kapcsolatban felmerült károkért a Penny felelősséget nem vállal.

Korábban többek közt a Lidl és a Tesco is készített egy-egy összefoglalót:

  • Keresni kell a kék pipát. Ez jelzi azt, hogy a Facebook és az Instagram által hitelesített, ellenőrzött profilról van szó.
  • Ha valaki gyanús oldallal vagy átveréssel találkozik, akkor jelentse azt a Facebook vagy az Instagram felé, ezzel megakadályozhatja, hogy másokat is becsapjanak a csalók.
  • Ha egy oldaltól olyan személyes megkeresést kap valaki, amire nem számított, semmiképp ne válaszoljon, reagáljon rá, amíg nem ellenőrizte a forrás hitelességét.
  • A boltláncok nem kérik a vásárlók bankkártyaadatait a közösségimédia-felületeken, különösen nem adománygyűjtés vagy promóciós aktivitás céljából.
  • Ha SMS-ben vagy telefonon kér valaki személyes adatokat úgy, hogy korábban nem vettek részt egyetlen boltláncos nyereményjátékban sem, akkor az valószínűleg átverésről van szó. Ebben az esetben senki ne adjon meg semmilyen adatot.
  • Gyanakvásra ad okot, ha magyartalan, helytelenül írott szöveggel érkezik egy megkeresés. Jó eséllyel ez is átverés.
  • Mindig érdemes megnézni, hogy valóban egy hivatalos, valós, szabályos nyereményjátékról jött-e az értesítés, illetve a játék rendelkezik-e hivatalos részvételi- és játékszabályzattal!
  • Az adathalászok elleni védekezéshez hasznos kisokost állított össze a Nemzeti Kibervédelmi Intézet is, ezt is tanácsos átböngészni.
Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×