eur:
393.5
usd:
364.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Új kupakok jönnek a dobozos üdítőkre

Az uniós szabályok szerint a kupakoknak a termék felbontása után rögzítve kell maradniuk a csomagoláshoz, így nem lesz belőlük külön hulladék.

A Tetra Pak több vezető italgyártóval együttműködve, rögzített kupakokkal ellátott italoskarton-dobozos csomagolásokat vezet be több ország piacán, köztük Magyarországon is, ezzel téve eleget az Európai Unióban 2024 júliusában hatályba lépő, egyszer használatos műanyagokról szóló irányelvnek.

Az új kupakok bevezetésének célja, hogy a kupakok a termék felbontása után rögzítve maradjanak a csomagoláshoz, ezzel csökkentve a műanyag hulladék mértékét, megelőzve, hogy a kupakok elkülönülve a környezetbe kerüljenek. Mivel a kupak a csomagolás része marad, így az italoskarton esetén, a kartondobozzal együtt szelektálható és elhelyezhető a sárga jelölésű hulladékgyűjtő kukákban. Ezzel könnyebbé válik a termékek helyes szétválogatása és újrahasznosítása – olvasható a csomagolóanyaggyártó közleményében.

Az új, rögzített kupakokkal ellátott csomagolásokat már több európai országban vezette be a cég, többek között Írországban, a Baltikumban, Spanyolországban, Németországban, Lengyelországban, Csehországban és Szlovákiában. A Tetra Pak a rögzített kupakokkal ellátott csomagolásainak piacra dobásával elsők között tesz eleget az új, uniós szabályozásnak, melynek értelmében minden Európai Unióban működő italgyártónak, kiskereskedőnek, gyártónak és importőrnek kötelessége 2024 júliusig áttérni a rögzített kupakkal ellátott italos termékekre.

A cég 2022 végéig Európában mintegy 300 gyártósort tesz alkalmassá a rögzített kupakkal ellátott csomagolások gyártására és összesen mintegy 400 millió eurót fektet a rögzített kupakos megoldások fejlesztésébe és bevezetésébe,

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×