eur:
393.72
usd:
364.73
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Az OMW schwechati finomítója
Nyitókép: Wikipédia

Újból teljes kapacitással működik a schwechati olajfinomító

Az OMV finomítójában júniusban történt baleset miatt egy időre leállt a munka és ez még Magyarországon is fennakadásokat okozott az üzemanyag ellátásban.

Júniusban a rendszeres karbantartási munkálatok során, egy jogszabályban előírt vizes nyomáspróba sérülést okozott az üzem 50 méter magas és 8 méter átmérőjű fő lepárló kolonnájának külső burkolatán.

A helyreállítást azonnal megkezdte a hiba elhárítására létrehozott munkacsoport, a kieső termelés pótlására pedig egy alternatív ellátórendszert építettek ki a piacok megbízható ellátásának a fenntartása érdekében. A törvényben előírt vizes nyomáspróbát szeptember végén sikeresen megismételték. Majd megkezdték a létesítmény fokozatos üzembe helyezését. Mostanra a lepárlóüzem teljes kapacitással termel.

"A javítás rendkívüli esemény nélkül befejeződött, és az OMV Schwechat finomítója által kiszolgált piacok megbízhatóan ellátottak" - jelentette be Alfred Stern, az OMV igazgatótanácsának elnöke és vezérigazgatója. Köszönetet mondott egyúttal az osztrák, valamint a szlovákiai és magyarországi illetékes hatóságoknak is, hogy a kötelező biztonsági tartalék egy részének felszabadításával segítettek áthidalni a szűk keresztmetszeteket és stabilan tartani az ellátást.

Az OMV a médiában szabotázsakcióról megjelent találgatásokra egy korábbi közleményében reagálva közölte, hogy az állambiztonsági szervekkel folytatott egyeztetés megerősítette a baleset okát vizsgáló belső és külső szakértők jelentésének a megállapítását, miszerint nem találtak szabotázsra utaló jeleket.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×