eur:
395.06
usd:
370.8
bux:
65151.91
2024. április 19. péntek Emma
Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke a jegybank épületében 2020. április 16-án.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Matolcsy György jegybankelnök rendhagyó tájékoztatót tart kedd délután

Az utóbbi időben Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke indokolta a Monetáris Tanács lépéseit – erre is sor fog kerülni.

Az MNB bejelentése szerint a kedden 14 órakor esedékes, az irányadó kamattal kapcsolatos döntés után a monetáris politika aktuális kérdéseiről fog beszélni 15 órától Matolcsy György. Az MNB elnöke után Virág Barnabás alelnök 16 órától megtartja a kamatdöntés utáni szokásos háttérbeszélgetését.

A bejelentéseket a jegybank YouTube-csatornáján lehet követni és az Infostart is beszámol róluk.

A Monetáris Tanács a várakozások szerint tovább emeli a jelenleg 11,75 százalékos alapkamatot – kérdés, hogy mennyivel.

Virág Barnabás alelnöke a napokban egy interjúban úgy fogalmazott, hogy a Magyar Nemzeti Bank fontolóra veheti a több mint egyéves kamatemelési ciklus lezárását a monetáris tanács mostani ülése után. Mindenesetre változásokra utalhat, hogy a jegybankelnök a kamatemelés után megszólal.

Az elemzők egyre nagyobb része a Portfolio szerint arra számít, hogy az eddigi 100 bázispontos tempó 75 bázispontra csökkenhet. Emlékeztettek: három órakor, Matolcsy György tájékoztatójával egy időben megjelennek a friss inflációs jelentés fő előrejelzései is.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×