eur:
389.7
usd:
363.8
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Lázár János építési és beruházási miniszterjelölt a meghallgatásán, az Országgyűlés gazdasági bizottságának ülésén 2022. május 19-én. Mellette  Csepreghy Nándor (b).
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Elhalasztott állami beruházások: nyilvános a 2100 milliárd forintos lista

284 tételt tartalmaz. Legalábbis ezek elhalasztásáról van eddig kormánydöntés.

Tízoldalas, összesen 284 tételt tartalmazó listát tett közzé Lázár János építési és beruházási miniszter megbízásából helyettese, Csepreghy Nándor – ezek azok a korábban tervezett állami beruházások, amelyekről elhalasztásáról és átütemezéséről eddig a kormány döntött. A miniszterhelyettes a DK-s Vadai Ágnes írásbeli kérdésére válaszolt, az ellenzéki politikus az után érdeklődött, hogy „Mely állami beruházások sorsa pecsételődött meg?” – írja a hvg.hu.

A portálon a teljes lista böngészhető.

Emlékeztetnek, hogy Lázár János kapta az idei kormányalakításkor az a feladatot Orbán Viktor miniszterelnöktől, hogy építési és beruházási miniszterként százmilliárd forintokat spórolva döntse el, mely állami beruházások nem valósulnak meg a pénzhiány miatt – legalábbis egyelőre. A Csepreghy-lista

a már kormánydöntéssel is jóváhagyottan meg nem valósuló fejlesztéseket tartalmazza, azzal, hogy eddig, vagyis szeptember 19-ig ennyiről döntött a kabinet.

A kihúzott tételek jelentős része közlekedési infrastruktúraberuházás – írják. Egyelőre nem valósul meg számos összekötő vagy elkerülő út, közútfelújítás vagy fejlesztés. Sok tervezett egészségügyi és sportlétesítmény-beruházás létrejöttét is a bizonytalan jövőbe tolták, ahogy hiába várnak több településen is a korábban ígért iskolaépítésre. De közintézmények fejlesztése, meglévők energetikai rendszerének felújítása is elmarad.

A 444.hu a lista kapcsán arra hívja fel a figyelmet, hogy a napokban Csepreghy Nándor a Portfolio Property Investment Forum konferenciáján arról beszélt, a kormány 270 beruházást függesztett fel 2100 milliárd forint értékben.

(Nyitóképünkön Lázár János építési és beruházási miniszterjelölt a meghallgatásán, az Országgyűlés gazdasági bizottságának ülésén 2022. május 19-én. Mellette Csepreghy Nándor (b).)

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×