eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
NIO akkumulátorcsomag-csereállomás a NIO beruházási projektjének ünnepségén Biatorbágyon 2022. szeptember 16-án. A NIO kínai multinacionális autógyártó vállalat akkumulátor-cserélő állomásokat fog gyártani Biatorbágyon.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

E-autók: töltés helyett akkucsere a magyarországi "konténerekben" – videó

Akkumulátor-cserélő állomásokat gyárt egy kínai multinacionális autógyártó vállalat. Az autóikat már a kontinens több országában is árulják.

A NIO vállalat Biatorbágyon 5,6 milliárd forintos összértékű beruházást hajt végre, amelyhez a magyar kormány 1,7 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatást nyújtott. Ezzel több száz munkahely jön létre - közölte Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős államtitkára.

A városban - Európában egyedüliként - olyan akkumulátorcserélő állomásokat gyártanak, ahová csak be kell hajtani az autóval, és a gép néhány perc alatt a teljes akkumulátor csomagot lecseréli egy feltöltött, azonos típusú akkumulátor csomagra. Ez a művelet csak néhány percet vesz igénybe, ami nagy különbség a hosszas töltési időhöz képest.

A NIO 2025-ig több mint 4000 darab csereállomást tervez üzembe állítani, és ezekből 1000-et Kínán kívül.

Biatorbágyon havonta 20 csereállomást fognak építeni - mondta Menczer Tamás. A KKM államtitkára tájékoztatása szerint a NIO cégcsoport 2021-es árbevétele megközelítette az 1700 milliárd forintot, és tavaly több mint 90 ezer elektromos járművet gyártott.

A rendezvényen részt vett Lihong Qin, a NIO Co. Ltd. társalapítója és elnöke is.

Menczer Tamás a kínai multinacionális autógyártó vállalat akkumulátor-cserélő állomásait gyártó biatorbágyi beruházásának ünnepségén hangsúlyozta: Magyarország az új autóipari korszak éllovasává vált a Nemzeti Befektetési Ügynökségnek (HIPA) köszönhetően, amelynek a segítségével

az elmúlt években 20 magyarországi településen jelentek meg zömükben ázsiai elektromos akkumulátoripari beruházók.

Magyarország mára akkumulátorgyártó nagyhatalommá lépett elő, 2021-ben a világ harmadik legnagyobb akkumulátorgyártója volt, ami nagy eredmény, ha figyelembe vesszük az ország méretét és lakosságszámát - mondta.

Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Itt a lista, ezek az európai cégek tartoznak a világ egyik legelitebb klubjába

Itt a lista, ezek az európai cégek tartoznak a világ egyik legelitebb klubjába

Tavaly szeptemberben a Novo Nordisk cég letaszította a trónról az LVMH francia luxusipari óriást, így a kontinens legértékesebb tőzsdén jegyzett cégévé vált. A súlycsökkentő gyógyszerekről népszerűvé váltó dán gyógyszeripari cég lendülete pedig továbbra is töretlen. Megnéztük, hogy melyek jelenleg a legértékesebb európai vállalatok, és azt is, hogy globális összevetésben hol helyezkednek el jelenleg ezek a cégek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×