eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: rivian.com

Újabb autógyártó jöhet Magyarországra

A Rivian elektromos furgonjait valamelyik közép- vagy kelet-európai Mercedes gyárban fogják készíteni.

Vegyesvállalatot hoz létre a német Mercedes-Benz Vans és az amerikai Rivian elektromos furgonok gyártására. A két cég azt tervezi, hogy az új üzem a Mercedes-Benz egy meglévő közép/kelet-európai gyárnak területén épülne fel – írja a Villanyautósok.hu alapján a hvg.hu.

Régiónkban három országban, négy helyszínen van a Mercedes-Benznek termelőüzeme. Romániában Sebeș és Cugir mellett található a cég váltómű gyártásának két telephelye, Lengyelországban Jaworban található a cég egyik benzinmotorgyára, a harmadik ország és negyedik helyszín pedig Kecskemét. Ez a legnagyobb üzem, ráadásul itt komplett autógyár van, meglévő elektromos modellek gyártásával. Az sem elhanyagolható, hogy a vállalat nemrég jelentette be, hogy a debreceni CATL akkugyár első és legnagyobb ügyfele lesz.

Az amerikai Rivian nagyjából négy éve bukkant fel a piacon, mint egy olyan innovatív és sok befektetőt vonzó cég, amely a Teslához hasonlóan elektromos autókat gyártana. A cégbe azóta beszállt 20 százalékban az Amazon amerikai e-kereskedelmi óriás, 100 ezer darab furgont rendelt meg azonnal a cégtől, amelyek első szériája mára el is kezdett dolgozni.

A Riviannak a kisáruszállítón kívül két modellje van a kínálatban: R1T néven egy pickup, és R1S néven egy szabadidő-autó.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×