eur:
392.38
usd:
367.55
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Pumping equipment gas at gas station. Close up of a hand holding fuel nozzle
Nyitókép: Jung Getty/Getty Images

Gulyás Gergely: napokon belül eldől, mi lesz az árstopokkal

A kormány által bevezetett árstopok egy része október 1-jével járna le.

„Legkésőbb a jövő héten” – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Hír TV műsorában arra a kérdésre, hogy mikor döntenek az árstopok jövőjéről. Gulyás Gergely hozzátette, hogy ezek sokat segítettek és segítenek a családoknak, ezért szeretnék minél tovább fenntartani őket.

A Telex emlékeztet, elvileg október 1-én jár le a benzinárstop és az élelmiszerárstop, amivel a kormány jóval a piaci ár alatt tartja az árakat. A hitelmoratórium és a kamatstop pedog december 31-ig szól. Gulyás Gergely múlt héten a Kormányinfón úgy fogalmazott: „Mindig meghatározott időrend szerint döntünk”. A hírportál megjegyzi, ők is keresték a Miniszterelnökséget, hogy mikor döntenek az árstopok hosszabbításáról, esetleg kivezetéséről, de egyelőre nem kaptak választ a kérdéseikre.

Orbán Viktor miniszterelnök még január 12-én jelentette be, hogy a magas infláció miatt február elsejétől korlátozzák bizonyos alapvető élelmiszerek árát. A kormány először tavaly november 15-én rögzítette 480 forintban a 95-ös benzin és a dízel literenkénti árát szintén a magas infláció miatt. Azóta többször meghosszabbították az árstopokat.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×