eur:
395.39
usd:
366.76
bux:
65135.59
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2022. szeptember 8-án.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Rendkívüli bejelentés - gáztakarékossági csomagot hirdetett a kormány, 18 fok lesz az állami intézményeknél

Lesz elég fa télre, minden háztartás kaphat befagyasztott áron 10 köbmétert - jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely kancelláriaminiszter. Azt is mondta, a nehéz helyzetben sor kerülhet kulturális intézmények bezárására, de a vállalkozások számíthatnak rezsicsökkentő intézkedésekre, a munkahelyek védelme lesz fontos a kormányzatnak a mostani helyzetben.

2022.09.08. 10:03

Kezdünk!

Csütörtök 10 órára Kormányinfót ígért Gulyás Gergely kancelláriaminiszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a szerdai, maratoni hosszúságú kormányülés után. A friss bejelentéseket a döntésekről itt követheti, tartson velünk!

2022.09.08. 10:17

Energetikai és gazdasági helyzet

Gulyás Gergely: egész Európában nehéz az ellátás helyzete, az áremelkedésből adódóan gazdasági válsághelyzet alakult ki. A szankciós politika nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, az oroszok extraprofitra tettek szert. Gáz: ellátási problémák vannak, de ez Magyarországot nem érinti. Árprobléma is van, a másfél évvel ezelőtti 10-15-szöröse most. Ez emelkedett a legnagyobb mértékben, amilyen gyorsan, a gázfogyasztást csökkenteni kell. A kormány magán kezdi a takarékoskodást.

2022.09.08. 10:18

Gáztakarékosság

Gulyás Gergely: a kulcsintézményeken kívül 25 százalékos gázfogyasztási csökkentés lesz a közszférában. A lakosság számára fenntartjuk az ártámogatási rendszert, amíg csak lehet. Az extraprofitadóból van erre lehetőség. Arra kérünk mindenkit, hogy óvatosan bánjon a gázfogyasztással, ezért tűzifa- és barnaszénprogramot hirdetünk, illetve az erdőgazdaságoknál is lehet fát vásárolni, hatósági áron. A fatermékeknek különböző hatósági ára lesz, 10 köbméter fát fognak tudni biztosítani minden vásárlónak. Szénprogramot is indítunk. Az energiaintenzív kis-, közepes vállalkozások számára külön programot indítunk. A termelő szektorban nem szabad, hogy cégek essenek ki, nem lehet tömeges munkanélküliség. Az ellátási láncok legfeljebb a profitot veszthetik el, munkanélküliség nem lehet. A távhőárak nem fognak változni, a kormány programot indít arra, hogy minden távfűtéses lakást mérőórával lássunk el. 28 fillérrel megemeljük a távhő árát, de ezt nem a lakosok fizetik. 4-5 éves program lesz ez, mire megvalósul.

2022.09.08. 10:25

EU-s ügyek

Gulyás Gergely: kondicionlaitási eljárás, helyreállítási alap pénzei, 7 éves költségvetési ügyek. Ebben a sorrendben szeretnénk lezárni a tárgyalásokat. Minden garanciát megadtunk, amit az unió kért, minden javaslatot elfogadtunk, illetve olyan javaslatokat tettünk, amelyeket el tud fogadni az unió, Varga Judit most is Brüsszelben tárgyal. Arra kérjük a baloldalt, hogy fejezzék be a brüsszeli aknamunkát, hogy megkaphassák a pénzüket az oktatás és az egészségügy hazai szereplői. A magyarok érdekei szerint kell eljárni.

2022.09.08. 10:26

Állampapír-stratégia

Gulyás Gergely: új stratégia lesz, egyes állampapírok hozamát megemeljük, új állampapírt is kibocsátunk, induló kamata elérheti a 11 százalékot, ez ma a legkedvezőbb, kedvezőbb, mint bármely kereskedelmi bank ajánlata.

2022.09.08. 10:26

Kérdések...

...válaszok.

2022.09.08. 10:27

Rezsi, infláció: mindenki kap 10 köbméter fát, ez mikortól indul, meddig tart?

Gulyás Gergely: jövő hét csütörtököt merem ígérni, a fűtési szezon kezdetéig biztosan tart. Azt tudja vállalni az agrártárca, hogy 10 köbmétert mindenki kapni tud. Ha újabb kitermelésre lesz szükség, van kapacitás. Hiány nem lesz. Aki vásárolni tud, fog vásárolni. Nem futhatnak fel az árak az igények miatt, ezt a hatósági ár biztosítja.

2022.09.08. 10:29

Állami energiahasználati fék: miniszter úrnál jelentheti-e azt, hogy 20 foknál nincs melegebb, vagy home office lesz?

Gulyás Gergely: utóbbit nem támogatjuk. Hogy 18 fok legyen, azt támogatjuk, el is fogjuk rendelni. Az állami intézményeknél 18 fok lesz.

2022.09.08. 10:33

Elszálltak a számok a gázszámlákon. Uszodák zárnak be. A kormány hogy tud segíteni, akár az önkormányzatoknak?

Gulyás Gergely: 3 féleképpen kérheti a lakosság, hogy neki hogy számlázzanak. 1) átalány 2) új átalány 3) havi diktálás. Az MVM eddig nem kommunikált rendesen erről, ezért elnézést is kell kérni, a cégnek is és nekünk is. A havi 144 köbméter gázt nem egy hónapra kell nézni, hanem az éves fogyasztás havi átlagában. Önkormányzatokkal folyamatosan tárgyalunk, a héten is találkozom Szita Károllyal, a megyei jogú városok képviselőjével. Természetesen az állam mindenkivel tárgyal, de mindenkit szorít a cipő. Általános képlet nincs. Célokat kell kijelölni. Cél, hogy mindenki járjon óvodába, iskolába, hogy a szülők tudjanak dolgozni járni. Hogy az önkormányzat miként tudja kifizetni, erről tárgyalunk, lehet, hogy újra lesz hitelfelvételi lehetőség az önkormányzatoknál.

2022.09.08. 10:38

Mi lesz az árstopok sorsa? 25 éve nem volt ilyen magas az infláció. A kormány mit gondol, hogy lehet fenntartani az ártopokat?

Gulyás Gergely: az árstopok egy része október elsején járna le, a következő kormányülésen dönteni kell. Vagy azután.

2022.09.08. 10:39

Uniós gázársapka: ezt támogatja-e a kormány?

Gulyás Gergely: meg kell ismerni a javaslatot, nem teljesen értjük. Ma a gázárat a tőzsde mozgatja. Vannak közgazdasági alaptézisek, ha holnap megszűnnének az energetikai szankciók, minden feleződne, árak, infláció, minden. Jelenleg soha nem látható haszna van Oroszországnak. Árplafont megállapítani akkor lehet, ha valaki megtermeli azt, amit el akar osztani, ezért nincs értelme európai árplafonról beszélni. Ha nem tudunk elég gázt termelni, hiány lesz, nem lehet sapkát megállapítani.

2022.09.08. 10:42

Süli János lemondása: miért történt? A felé áramló kritikák miatt? (Lázár János, Navracsics Tibor)

Gulyás Gergely: nem kívánom kommentálni. Süli János dolga eldönteni, hogy mit hoz nyilvánosságra. Köszönjük a munkáját. 2017 óta látta el ezt a feladat. Összességében lassan haladt a projekt, de nem akarom a felelősséget porciózni.

2022.09.08. 10:42

Szénbánya-újranyitás: hol? Mikor?

Gulyás Gergely: a kormány látja, hogy mit kellene tennie, ezen túlmenő tájékoztatás most nincs.

2022.09.08. 10:44

Ukrán gazdasági helyzet: óriási segély kéne, ki fogja állni ezt? Mi a kormány véleménye erről?

Gulyás Gergely: nem látszik, Ukrajna hogy tud majd saját lábra állni. Ukrajna megtámadott fél, a károk következtében viszont nem nagyon lesz olyan állam, aki segíteni tud, ez pedig egész tragikus helyzetekhez vezethet. Havi 9 milliárd euró kell Ukrajna életben tartására, a helyzet nem túl reményteli, az országot elhagyta 10 millió ember.

2022.09.08. 10:46

Donáth Anna "Magyarország ellen agitál", beavatkozik az EU a hazai kampányokba?

Gulyás Gergely: ha valaki baloldali, még nem kell, hogy internacionalista legyen, de ezt nem tudta a baloldal levetkőzni magáról mind a mai napig. Így viszont nehéz lesz pénzt adni a tanároknak, egészségügyi dolgozóknak. Ezért dolgoznak a baloldali képviselők az EU-ban. Nem most kéne kampányolni, most jó ideig nem lesznek választások.

2022.09.08. 10:47

Külföldi összegek a baloldal kampányában: felmerül, hogy ez nemzetbiztonsági kockázatot jelent?

Gulyás Gergely: ha így van, ez nagyon durva törvénysértés. Hazai kampányban nem használható fel külföldről kapott pénz. A vád súlyos, van egy beismerő vallomás már, ki kell nyomozni, nem a mi dolgunk ez.

2022.09.08. 10:49

Horthy-szobor a Parlamentben: mi történt ennek az eseménynek a nyomán?

Gulyás Gergely: személyes véleményt tudok mondani. Maga az akció nyilvánvaló provokáció. Ettől még Horthy Miklós személyiségének megítélése olyan kérdés, amely a XX. századot meghatározta. Én Antall József megszólalásaival értek egyet.

2022.09.08. 10:51

V4-együttműködés: mi lesz a sorsa?

Gulyás Gergely: egy négy ország haszonélvezetében lévő szövetség ez, de a motorja a lengyel-magyar együttműködés. Van egy egyet nem értés most a magyarok között, ezt kell tudni kezelni, és akkor nem lesz semmi akadálya az együttműködésnek, ez Szlovákia és Csehország érdeke is. Időnként egy-egy párt külügyminisztere mond egy-egy rossz mondatot, ezeken túl kell tudni lépni.

2022.09.08. 10:54

Lesz kenyér jövőre? A péti nitrogénművek leállásának mi lesz a következménye? Lesz termés? Honnét lesz műtrágya?

Gulyás Gergely: az agrárminiszter is beszámolt erről a helyzetről. Van egy európai szövetsége a műtrágyásoknak, válságban van az iparág, a termelést csökkentették, a földgáz ára határozza meg a termelést. Amíg nincsenek megfelelő EU-döntések, nem változik az EU hozzáállása a szankciókhoz, nem változik a gáz ára sem. Az ágazat szereplőinek azt javasolják, hogy alternatív megoldásokat is alkalmazni kell, baktériumtrágya, állati eredetű trágya. Sajnos nincs arra remény, hogy olcsó és elég műtrágya legyen.

2022.09.08. 10:55

Klímaügy: milyen együttműködés lesz a kormány és a tudomány szereplői között?

Gulyás Gergely: örülünk, hogy van józan párbeszéd, Palkovics László minden szakemberrel keresi az együttműködést, örülünk, ha ebben az elismert kutatók részt vesznek.

2022.09.08. 10:56

Átírják-e a költségvetést az infláció miatt?

Gulyás Gergely: a jövő évit biztosan át kell, az ideit meglátjuk. November-decemberben tekintjük át.

2022.09.08. 10:56

Mely vállalkozások számíthatnak segítségre?

Gulyás Gergely: amelyek a gyártó láncok részei. Például az üvegipar, a gépipar, az autóipar.

2022.09.08. 10:57

Meghosszabbodik-e a decemberben lejáró otthonfelújítási támogatás?

Gulyás Gergely: ez a cél, új elemek is lehetnek. De nagy a bizonytalanság. A jövő évi gazdasági kilátások megjósolhatatlanok.

2022.09.08. 10:59

Sikerült-e beszerezni a 700 millió köbméter földgázt, amelyre Szijjártó Péternek volt megbízása?

Gulyás Gergely: jól állunk, a tárolók töltöttsége 65,4 százalékos. A jelenlegi fogyasztással számolva ez 81 napra elegendő, lakosságra vetítve 175 napra elég a mennyiség a tárolókban. Jól haladunk a feltöltéssel. Az árat az eladó üzleti titokként köti ki. A rotterdami értéktőzsde árait kell figyelni.

2022.09.08. 11:00

Tud-e Magyarország nélkül globális minimumadóról dönteni az EU?

Gulyás Gergely: nem, közös döntésre van szükség.

2022.09.08. 11:00

Honnan van pénz a Vodafone megvásárlására?

Gulyás Gergely: ha lezárul az adás-vétel, mindenről beszámolunk, a könyvvizsgálat zajlik, hogy tényleg annyit ér-e a vállalat, amennyi a vételára. A legnagyobb eséllyel hitelből lesz megvásárolva.

2022.09.08. 11:01

Milyen ígéretet tudnak tenni a pedagógusoknak?

Gulyás Gergely: 10 százalékos emelés biztosan lesz, az EU-val tárgyalunk, hogy ez magasabb legyen, a baloldal pedig ez ellen.

2022.09.08. 11:03

Országos szinten hány százalékos lesz az állami gázstop?

Gulyás Gergely: 200 millió köbméter lehet a spórolás, nem az állam a legnagyobb felhasználó. 3,5 milliárdot használ a lakosság, az ipar ennél többet is. Ez biztatás a lakosság felé. A határidő: két héten belül kellenek terve, a 75 százalékot lehet elfogyasztani a tavalyi fogyasztásnak.

2022.09.08. 11:04

Parkolási díjak emelkednek Budapesten. Mi a véleménye?

Gulyás Gergely: nem kellett volna káoszt előidézni.

2022.09.08. 11:05

Ha ajánlatot sem kapnak energiára az önkormányzatok, mit tehet a kormány?

Gulyás Gergely: az MVM-et tudjuk felszólítani, hogy adjon. Volt már szó erről a kormányülésen, csak döntés nem született még róla. Nem tudom elképzelni, hogy az MVM ne adjon ajánlatot az önkormányzatoknak.

2022.09.08. 11:07

Mi lesz, aki nem tud rezsit fizetni?

Gulyás Gergely: a megoldási javaslat az, hogy szűnjenek meg a szankciók. Akkor minden teher a felére esik vissza. Oroszország most halálra keresi magát. Röhög a markába, akit büntetni akar az EU. Rossz választ adtunk az orosz agresszióra, ez a helyzet.

2022.09.08. 11:08

200 ezer magyar útlevél készül Törökországban. Miért?

Gulyás Gergely: ez egy álhír. Magyarországon készülnek az útlevelek, nem is lehet máshol gyártani.

2022.09.08. 11:09

Süli János távozása: ki felel a paksi bővítésért? Mikor indul az érdemi építkezési munka?

Gulyás Gergely: a cég vezetője. Megfelelő az új irányítási modell. Résfalazás van először.

2022.09.08. 11:11

Brüsszel kérte a korrupcióellenes hatóság létrehozását?

Gulyás Gergely: ez egy közbeszerzési ellenőrző hatóság, ez folytatja le az EU-s közbeszerzési eljárások vizsgálatát, felfüggesztési joggal. Könnyen megállapodtunk benne az EU-val. Ez nem ideológiai vita, tehát a mi javunkra dőlt el. Szerintünk a közbeszerzési szabályok így is sokkal szigorúbbak, mint sok uniós országban. Az fog kiderülni, amit mindig is állítottunk, hogy nálunk a szabálytalanságok száma nem magasabb, mint máshol.

2022.09.08. 11:14

A kormányszóvivő júliusban is azt képviselte még, hogy nem lehet alacsonyabb energiafogyasztásra kérni az embereket. Jó ötlet volt?

Szentkirályi Alexandra: nem lehet az akkori helyzetet a mostanival összehasonlítani, akkor még lehetett hinni abba, hogy Brüsszel visszatáncol a szankciós politikától. A kormány álláspontja a kérdésben nem változott.

2022.09.08. 11:15

Mátrai Erőmű: születtek-e döntések?

Gulyás Gergely: folytatjuk a működtetését, zöldítését. Nagy tervek vannak az átalakítására. A lignites energiatermelés elengedhetetlen, 2029-ig biztosan működni fog.

2022.09.08. 11:16

Mekkora lesz a fa hatósági ára?

Gulyás Gergely: a jelenlegi árat fogjuk befagyasztani.

2022.09.08. 11:17

Akadozik a cementgyártás. Mi lesz?

Gulyás Gergely: állami cementgyárat fogunk építeni.

2022.09.08. 11:18

Milyen télre számít?

Gulyás Gergely: nehézre. Úgy tűnik, hogy az előttünk álló télen már nem az lesz a kérdés, hogy mennyit kell fizetni az energiáért, hanem az, hogy lesz-e.

2022.09.08. 11:20

Az iskolákban is 18 fok lesz?

Gulyás Gergely: ez egyelőre az államigazgatási szervekre érvényes. A tanuszodák kérdése különálló úgy, lesz olyan, hogy be kell zárni az uszodát. Egyházi iskolák: nemzetközi kötelezettségeink vannak, amit megadunk az állami iskolának, megadjuk az egyházinak is.

2022.09.08. 11:21

A hajléktalanellátásban mi lesz az energiahelyzet?

Gulyás Gergely: állami, egyházi, önkormányzati fenntartás van, az elsődleges felelősség az övé, tegyen meg mindent, ha valami nem megy, felmerül az állami segítségnyújtás.

2022.09.08. 11:21

Fa: fejenként jár vagy háztartásonként?

Gulyás Gergely: van szociális faprogram, de ez nem az. Azt a tájékoztatást kaptuk, hogy minden háztartásnak képes az erdőgazdaság 10 köbmétert biztosítani. Ez elég egy átlagos ház téli fűtéséhez. Lakcímet kell majd kérni.

2022.09.08. 11:26

A török fél beszélt a magyar útlevelek nyomtatásáról. Mi a helyzet?

Gulyás Gergely: Őket kell megkérdezni.

2022.09.08. 11:27

A beutazási szankciókhoz hozzájárult a kormány?

Gulyás Gergely: igen. Én nem alkudoztam senkivel semmiről.

2022.09.08. 11:27

Kilakoltatások: lesz stop télen?

Gulyás Gergely: igen.

2022.09.08. 11:29

Mi a helyzet az MVM ügyfélszolgálati panaszkezelésével?

Gulyás Gergely: azt kértük az MVM-től, hogy világosan és egyértelműen kommunikáljon.

2022.09.08. 11:31

Kulturális intézmények bezárására szükség lesz?

Gulyás Gergely: lesz olyan, aki be fog zárni. A fenntartó felelőssége fontos. Lesz olyan, ahol hidegebb lesz.

2022.09.08. 11:33

Társasházi mérőórázás: nem lehet gyorsítani ezt a folyamatot?

Gulyás Gergely: műszaki követelmények vannak, emiatt a szakemberek leterheltek. Lesz bejelentés napokon belül, a kis társasházaknak egy hatósági bizonyítvány elég lesz majd a rezsicsökkentéshez hozzáférni. A több generációs házaknak lesz ez nagy lehetőség.

2022.09.08. 11:34

Háztartási gépek cseréjére, szigetelésére lesz-e pályázat?

Gulyás Gergely: a piacon is vannak ilyen lehetőségek. Nem a hűtőcsere az igazi spórolás, inkább a split klíma cseréje.

2022.09.08. 11:35

Mivel magyarázza a lengyel kormányfő békülékeny hangnemét?

Gulyás Gergely: értékviták sosem voltak, érdekviták előfordultak. A háború egyes aspektusait nem ugyanúgy látjuk, ezeket a vitákat kell most zárójelbe tenni. Ez történik.

2022.09.08. 11:37

Mi az oka annak, hogy a paksi bővítés kapcsán minden évben van vezetőváltás?

Gulyás Gergely: nem mindenki Paks-vezető, aki távozik, Aszódi Attila államtitkár volt, egy másik vezető pedig az atomenergia-hivatal vezetője volt. Süli János pedig lemondott, ezt neki dolga kommentálni. A jelenlegi vezetés jó vezetés.

2022.09.08. 11:39

Korrupciós hatóság: beavatkozhat azokban az esetekben, ahol eddig más hatóságok nem tették ezt. Tudnak ilyen esetekről, amelyek érintettek?

Gulyás Gergely: nem tudok ilyenekről. A vitákat minél kevésbé ideológiai szinten folytatjuk, annál világosabb, hogy a magyar gyakorlat jó. Érdekünk az EU-s forrásokhoz hozzáférni, titkolnivalónk nincs, a kérdéseket Brüsszelnek kell feltenni erről. Plusz garanciák elfogadására nyitottak vagyunk.

2022.09.08. 11:43

A korrupcióellenes szervezetbe kiket hívnak meg?

Gulyás Gergely: mindent nyilvánosságra hozunk a maga idejében. Ezeknek a bizottságoknak akkor van értelmük, hogy ha érkeznek uniós pénzek Magyarországra.

2022.09.08. 11:46

Márki-Zay Péter állítja, nem kampányolt, ezért ő költhetett külföldi pénzt. Mit gondol erről?

Gulyás Gergely: súlyos jogszabálysértés sejlik fel. Ez olyan alapköve a magyar jogrendszernek, amelyet eddig mindenki betartott.

2022.09.08. 11:48

Milyen lehetőségei vannak Magyarországnak arra, hogy szűnjön a szankciós nyomás?

Gulyás Gergely: egyelőre nincs ilyen partnerünk, nincs, aki azt merné mondani, hogy a király meztelen.

2022.09.08. 11:49

Rezsikompenzáció lesz-e az egyházi kórházaknál?

Gulyás Gergely: minden pénz jár az egyházi intézményeknek, ami az államiaknak jár.

2022.09.08. 11:50

Szélesedik-e az energetikai pályázatok érintetti köre? Lesz-e több forrás?

Gulyás Gergely: igyekszünk. A kormány pillanatnyilag minden háztartásnak havi 150 ezer forint támogatást nyújt a rezsiszámlák kifizetéséhez.

2022.09.08. 11:51

Baloldali pártfinanszírozás: Márki-Zay Péter azt mondta, hogy rá azért nem vonatkozik a törvény, mert nem párt. Igaz ez?

Gulyás Gergely: ez az érvelés abszurd. Jogellenesség merül fel a tevékenységgel kapcsolatban.

2022.09.08. 11:54

Ukrajna állítja, 9 milliárd dollár kell nekik havonta. Az unió hozzájárulhat ehhez? Miből?

Gulyás Gergely: havi szinten ehhez nem tud hozzájárulni. Az EU most is támogatja Ukrajnát, de a lukakat csak rövid időre tudja betömni.

2022.09.08. 11:55

Nem akarják elvenni az EU-s nagyok a belépéstől a kedvét Szerbiának?

Gulyás Gergely: de. Pedig kölcsönös lenne az érdekeltség.

2022.09.08. 11:56

Mikor válik valaki hadviselő féllé? Mekkora kockázat egy ukrán katonákat kiképző központ létrehozása az EU-ban?

Gulyás Gergely: kulcsonfontosságú, hogy Ukrajna területén semmilyen katonai akciót ne folytasson, katona ne lépjen Ukrajna területére. Ennek a kiképzőnek nem is ez a célja, ettől nem válik senki hadviselő féllé.

2022.09.08. 11:59

Budapesten lebénult az autós közlekedés, de a felszíni közlekedés is. Az ellenzék szerint a dugódíj és a klímabérlet lenne a megoldás. Mit gondol a kormány?

Gulyás Gergely: ellenezzük a dugódíjat. Ma már az az autó is parkol, amelyik közlekedik... a közterületeket elárasztotta a szemét, most mindenhol hajléktalanok vannak.

2022.09.08. 12:01

Lesz-e megegyezés az EU-val a helyreállítási alap pénzeiről? Navracsics Tibor nem lát elmozdulást. Mik az esélyek?

Gulyás Gergely: én reális esélyt látok a megegyezésre. Mi minden kérést elfogadtunk, vagy olyan ajánlatunk volt, amit elfogadtak.

2022.09.08. 12:01

Nem csatlakozik Magyarország az Európai Ügyészségbe?

Gulyás Gergely: nem. Ez fel sem merül.

2022.09.08. 12:04

Eléggé független a bírói kinevezés rendszere a kormánytól?

Gulyás Gergely: igen, ezzel kapcsolatos kritika fel sem merült. Van egy kinevezési rend 2017 óta, az OBT rangsorolja a listán lévőket, aki kinevezést kap, lekerül a listáról, se közünk, se véleményünk nincs erről a rendszerről. Semmi közünk a kinevezés rendszeréhez, nekünk így is jó, úgy is jó. Ennél függetlenebb szervezet nincs Európában.

2022.09.08. 12:08

Orbán Viktor ellenzékben az EU-s segítség megtagadását kérte az adatokat hamisító kormányoktól. Nem visszás ez most?

Gulyás Gergely: ez nem így hangzott el.

2022.09.08. 12:08

Van elég tűzifa?

Gulyás Gergely: van.

2022.09.08. 12:09

Ha van elég tűzifa, miért kell könnyíteni a kivágást?

Gulyás Gergely: van elég tűzifa most is, korábbi évekből.

2022.09.08. 12:11

Aki most már nem fog tudni gázt fizetni, mit tehet?

Gulyás Gergely: aki átalányt fizetett, nem fog többet fizetni. Nem bántom a médiát, hogy talál olyan embereket, akiknek extrém számláik vannak.

2022.09.08. 12:12

Növekedhet-e a migránsnyomás, ha a szlovénok kerítést bontanak?

Gulyás Gergely: sajnos igen.

2022.09.08. 12:13

Az iskolákban szóba jöhet-e az őszi szünet télre áthelyezése? Vannak már nem állami példák...

Gulyás Gergely: a szaktárca fog ezzel kapcsolatban döntést hozni, észszerű a szünet áthelyezése.

2022.09.08. 12:14

Meglévő árstopokról tárgyalnak vagy újakról?

Gulyás Gergely: meglévőkről.

2022.09.08. 12:15

Miért nem csatlakozunk az Európai Ügyészséghez?

Gulyás Gergely: kényesek vagyunk a szuverenitásunkra. Ráadásul a vezetője román, túl nagy magyarbarátsággal eddig sem volt vádolható, életútját pedig most ne is említsük.

2022.09.08. 12:17

Az Integritás Hatóság kizárólag közbeszerzéseket vizsgál-e?

Gulyás Gergely: feljelentést is tehet.

2022.09.08. 12:18

SZÉP-kártyás fizetés élelmiszerekre miért szűnt meg?

Gulyás Gergely: a turisztikai szektornak fájt.

2022.09.08. 12:20

Akiknek nincs harmadik "csokos" gyermekük, mire számíthatnak, a jegybanki alapkamat ötszöröse a büntetés?

Gulyás Gergely: utána fogok ennek nézni. Indokoltnak látom, hogy tegyünk valamit.

2022.09.08. 12:20

Lehet-e korábbi utalás a nyugdíjasoknak?

Gulyás Gergely: mindent megteszünk ezért.

2022.09.08. 12:20

A Kormányinfó véget ért...

...köszönjük kitartó figyelmét!

Címlapról ajánljuk
Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát
Jelentés

Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát

A humanitárius hozzáférést és a migránsok menedékjogi helyzetét elemezte egy nemzetközi tanulmány, melynek készítői szakpolitikai intézkedéseket is javasolnak az érintett országok vezetőinek. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy a jelentés megerősíti, egyre több nyugati kormányzat ébred rá, milyen veszélyei lehetnek az illegális migrációnak, ugyanakkor Tárik Meszár szerint az elemzés több megállapítása is ellentmondásos.

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×