eur:
389.65
usd:
361.98
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója a Nyugati pályaudvaron tartott sajtótájékoztatón 2020. május 5-én. Május 8-án megkezdődik a pályaudvar felújítása, a hét hónapig tartó munkálatok alatt az utascsarnok zárva tart. A fejlesztés részeként több mint 8200 négyzetméteren rekonstruálják a tetőszerkezetet, megújul a vágánycsarnokban található felsővezeték-hálózat és az utastájékoztatási rendszert is modernizálják.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Kiderült, hol folytatja karrierjét a MÁV volt elnök-vezérigazgatója

A Stadler Trains Magyarország Kft. ügyvezetője lesz Homolya Róbert, a MÁV-Volán volt elnök-vezérigazgatója. A svájci járműgyártó új vezetőjének legfőbb feladata az eladások növelése lesz.

Homolya Róbert október 1-jével veszi át az ügyvezetői feladatokat elődjétől, Dunai Zoltántól. Elsődleges feladata a cégcsoport közép- és hosszú távú értékesítési stratégiájának kidolgozása, végrehajtása, illetve a folyamatban levő projektek támogatása - írták.

A svájci központú Stadler 195 szerelvény legyártásával a magyar vasút legjelentősebb járműbeszállítója. A társaság fontos szerepet játszott a belföldi vasúti járműipar újraélesztésében is a távozó ügyvezetőnek köszönhetően - tették hozzá. Utódja a közlemény szerint széles körű ismeretekkel rendelkezik közlekedésfejlesztési területen.

Homolya Róbert 2017-ben a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkáraként, 2018-tól a Magyar Államvasutak Zrt. elnök-vezérigazgatójaként, illetve a hazai vasúti ágazati szereplőket összefogó Hungrail Magyar Vasúti Egyesület elnökeként dolgozott, emellett alelnökként tevékenykedett az Európai Vasútegyletnél (Community of European Railway and Infrastructure Companies, CER). Homolya Róbert a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) korábbi közleménye szerint június 15-i hatállyal távozott a MÁV-Volán Csoporttól.

Címlapról ajánljuk
Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

A pénzes amerikai családok egyre gyakrabban folyamodnak második állampolgárságért vagy állandó lakhatási engedélyért külföldön. Az igazán tehetősek valóságos „útlevél-portfóliókat” gyűjtenek – egy ügyvédi iroda szerint minderre a potenciális kockázatok késztetik őket. De melyek ezek?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×