eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

Orbán Viktor: meghosszabbítjuk a kedvezményes lakásáfát

A háború hatásai ellen dolgozott ki intézkedéssorozatot a kormány, amiről a miniszterelnök beszélt a Kossuth rádióban péntek reggel.

Az interjúban egyebek mellett a háború és a szankciók miatt várható recesszióról kérdezték Orbán Viktort. Ő válaszul elmondta: ha jön a baj, készülni kell és megpróbálni elhárítani. Erre kidolgoztak egy intézkedéssorozatot.

"Ez reális terv, ami sikerülhet. Nem tudom megígérni, hogy beválik, de harcolni fogunk a munkahelyek védelméért, és hogy a családoknak legyen elég jövedelme a megélhetéshez. Már létrejött egy gazdasági növekedést védő kabinetet, és amelynek a javaslatára azt a döntést hoztuk, hogy

a kedvezményes lakásáfát meghosszabbítjuk két évvel"

- jelentette ki Orbán Viktor. Ezzel támogatja meg a kormány a lassuló lakásépítési piacot - tette hozzá.

A lakásáfa mértéke 25 százalékról csökkent néhány éve kedvezményes, 5 százalékos szintre, ám ezen intézkedés hatálya lejárt volna 2022 év végén. A bejelentés szerint viszont 2024-ben is még így lehet építkezni.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 11:39
×
×
×
×