eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A customer returns to his car after refueling at a gas station operated by OMV AG in Ljubljana, Slovenia, on Saturday, June, 20 in Slovenia rejected Cinven Groups amended offer to buy the majority of Telekom Slovenije d.d., putting the sale of the largest company on the countrys privatization list on hold and raising chances it may fall through. Photographer: Oliver Bunic/Bloomberg via Getty Images
Nyitókép: Oliver Bunic/Bloomberg via Getty Images

Az EU vizsgálja a Mol szlovéniai üzletét

Aggályokat fogalmazott meg az Európai Bizottság.

Az Európai Bizottság vizsgálja az OMV Slovenija Mol által tervezett felvásárlását - közölte a brüsszeli testület .

A Mol és az OMV Slovenija a részben állami tulajdonban lévő Petrol után Szlovénia harmadik, illetve második legnagyobb üzemanyag-forgalmazója. A brüsszeli közlemény szerint az Európai Bizottság attól tart, hogy a tervezett ügylet korlátozhatja a versenyt a kiskereskedelmi üzemanyagpiacokon Szlovéniában.

A bizottság aggályai szerint az OMV Slovenija felvásárlásával a Mol magas piaci részesedést szerezne az üzemanyagok kiskereskedelmi piacán, és a Petrol mellett meghatározó piaci részesedéssel rendelkezne. Az összes többi versenytárs jelentősen kisebb, és nem valószínű, hogy az ügyletet követően jelentős versenykényszert gyakorolna a Molra vagy a Petrolra.

A közlemény részletezte: az előzetes vizsgálat azt mutatja, hogy a felek Szlovénia számos területén szoros versenyben állnak egymással. Az ügylettel azonban megszűnne a Mol és a Petrol között fennálló fő versenykényszer. Emellett az ügylet megkönnyítheti a Mol és a Petrol közötti koordinációt. Továbbá rövid és középtávon nem valószínű új szereplők jelentős léptékű megjelenése a piacon - írták.

Tájékoztattak: a Mol úgy döntött, hogy az eredeti vizsgálat során nem nyújt be kötelezettségvállalásokat az uniós bizottság előzetes aggályainak eloszlatása érdekében. A brüsszeli testületnek október 28-ig 90 munkanap áll rendelkezésére, hogy határozatot hozzon. A részletes vizsgálat megindításának ténye nem határozza meg eleve a vizsgálat végkimenetelét - tették hozzá.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×