eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Üzemanyag-jelölő címkék egy Shell benzinkúton Debrecenben 2018. október 12-én. Európai uniós irányelv írja elő ettől naptól minden tagországban az egységes üzemanyag-jelölő címkék bevezetését, de megmaradnak a benzinkutakon az üzemanyagok megszokott helyi jelölései is. A benzint a kör, a gázolajat a négyzet, az üzemanyag gázokat pedig a rombusz formájú matrica jelöli.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

A Shellnél átmenetileg hiánycikk lehet az üzemanyag, új rendszert vezetnek be

A töltőállomások egy részén külön kútoszlopon tankolhatnak a magyar és a külföldi autósok.

"Ellentétben a sajtóban megjelent hírekkel, a Shell Hungary zRt. egyetlen töltőállomását sem zárta be az elmúlt napokban, a hétfői napon minden állomás kinyitott, szokásos nyitvatartási rendje szerint üzemel és mind magyar, mind külföldi ügyfeleit kiszolgálja" – írja közleményében a vállalat, de az is kiderül belőle, hogy átmeneti üzemanyaghiány valóban előfordulhat.

"A Shell Hungary zRt. mindent elkövet a folyamatos üzemanyag-ellátás biztosításáért, ügyfeleinek legmagasabb szintű kiszolgálásáért, valamint hazai állomáshálózatának zavartalan működéséért. Ugyanakkor az elmúlt hónapokban tapasztalt kiemelkedően megnövekedett üzemanyag-kereslet az utóbbi napokban sem csökkent jelentősen, valamint a magyar piacon elérhető véges kapacitások miatt előfordulhatnak átmeneti készlethiányok" – idézi a közleményt a Portfolio.

A vállalat közölte, minden erőforrásával megkezdte a kétféle üzemanyagáron történő kiszolgálás érdekében állomási kasszarendszerének informatikai átállítását, amely több millió forintos ráfordítással jár. A hatósági és a piaci áron történő kiszolgálás jelenleg kétféle rendszer szerint történik:

  • 112 állomáson a vásárlók bármely kútoszlopnál tankolhatnak, a pénztárnál magyar forgalmi engedélyüket felmutatók az alacsonyabb, hatósági árat fizetik.
  • 80 töltőállomáson külön kútoszlopon tankolhatnak a külföldi, illetve a magyar forgalmi engedéllyel rendelkezők.

A kétféle kiszolgálási rendszer oka a 2021 novemberében megkezdett állomási kasszarendszer informatikai modernizációs folyamat, amely kutanként eltérő időpontban történik.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×