eur:
392.47
usd:
367.61
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Flags of the United Kingdom and the European Union.Brexit concept.
Nyitókép: egal/Getty Images

Ennyi pénzügyi munkahely vándorolt Londonból az EU-ba a brexit miatt

Több mint 7000 pénzügyi állást költöztettek el a brexit következményeképp az EU egykori legnagyobb pénzügyi központjának számító brit fővárosból. Ez 400-zal kevesebb, mint amennyire decemberben számítottak – közölte kedden az Ernst & Young (EY).

Noha az összesített létszám jóval elmarad a cégek által 2016-ban - amikor Nagy-Britannia az EU-ból való kilépésre szavazott - előre jelzett 12 500-as számtól, továbbiak következhetnek, a folyamat nem állt meg – derül ki az EY legújabb Brexit Tracker című kiadványából, amiről a Reuters írt.

A brexithez kapcsolódó új, nyitott pozíciók száma Európában összesen 2900, miközben Nagy-Britanniában, ahol valamivel több mint egymillió ember dolgozik a pénzügyi szolgáltatási szektorban, 2500 főt keresnek.

További EU-ba költözéseket eredményezhet, ha az Európai Központi Bank megvizsgálja, hogy a Londont európai bázisként használó bankok által az EU-ban megnyitott brexitközpontok elegendő létszámmal rendelkeznek-e ahhoz, hogy megkapják új engedélyeiket – közölte az EY. A Bank of England alaposan vizsgálatot fog folytatni, nehogy a londoni bankokban túl kevés vezető alkalmazott maradjon.

"Az európai pénzügyi piacokon a munkavállalók és a munkafolyamatok mozgatása folytatódni fog a geopolitikai bizonytalanság, a világjárvány utáni újrarendeződés és a szabályozási követelmények megváltozásával" - nyilatkozta Omar Ali, az EY Emeia pénzügyi szolgáltatásokért felelős vezetője.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×