eur:
378.63
usd:
348.02
bux:
58010.99
2023. december 2. szombat Melinda, Vivien
Flags of the United Kingdom and the European Union.Brexit concept.
Nyitókép: egal/Getty Images

Ennyi pénzügyi munkahely vándorolt Londonból az EU-ba a brexit miatt

Több mint 7000 pénzügyi állást költöztettek el a brexit következményeképp az EU egykori legnagyobb pénzügyi központjának számító brit fővárosból. Ez 400-zal kevesebb, mint amennyire decemberben számítottak – közölte kedden az Ernst & Young (EY).

Noha az összesített létszám jóval elmarad a cégek által 2016-ban - amikor Nagy-Britannia az EU-ból való kilépésre szavazott - előre jelzett 12 500-as számtól, továbbiak következhetnek, a folyamat nem állt meg – derül ki az EY legújabb Brexit Tracker című kiadványából, amiről a Reuters írt.

A brexithez kapcsolódó új, nyitott pozíciók száma Európában összesen 2900, miközben Nagy-Britanniában, ahol valamivel több mint egymillió ember dolgozik a pénzügyi szolgáltatási szektorban, 2500 főt keresnek.

További EU-ba költözéseket eredményezhet, ha az Európai Központi Bank megvizsgálja, hogy a Londont európai bázisként használó bankok által az EU-ban megnyitott brexitközpontok elegendő létszámmal rendelkeznek-e ahhoz, hogy megkapják új engedélyeiket – közölte az EY. A Bank of England alaposan vizsgálatot fog folytatni, nehogy a londoni bankokban túl kevés vezető alkalmazott maradjon.

"Az európai pénzügyi piacokon a munkavállalók és a munkafolyamatok mozgatása folytatódni fog a geopolitikai bizonytalanság, a világjárvány utáni újrarendeződés és a szabályozási követelmények megváltozásával" - nyilatkozta Omar Ali, az EY Emeia pénzügyi szolgáltatásokért felelős vezetője.

Címlapról ajánljuk
Nyilatkozatok - Nem lenne meglepetés a továbbjutásunk
Labdarúgás, Eb-2024 - sorsolás után

Nyilatkozatok - "Nem lenne meglepetés a továbbjutásunk"

A magyar labdarúgó-válogatott Eb-kijutásban kulcsszerepet vállaló kapusa amondó, nem gyilkos a szombati, hamburgi sorsoláson kialakult német, magyar, skót, svájci csoport a 2024-es labdarúgó-Eb-re. Nagy Ádám szerint "abszolút van keresnivalónk", de nem szabad elkiabálni semmit. Marco Rossi szerint Svájc, Skócia és Magyarország hármasa közül bármelyik bármelyiket megverheti a továbbjutó helyekért zajló küzdelemben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×