eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 16. vasárnap Jusztin
Nyitókép: Pixabay

Négysávos úttal kötnek össze két nagyvárost

A nyertesekkel már szerződést kötött a NIF.

Három cég, a Tura-Terv Mérnökiroda Kft., a Via Futura Mérnöki Kft. és az Unitef'83 Zrt. tervezheti a részben új nyomvonalon vezetett négysávos utat Debrecen és Nyíregyháza között. A tervezési díj 365 millió forint – írja a Napi.hu.

A közbeszerzési eljárás eredményét az ajánlatkérő állami NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A projekt célja a Debrecen és Nyíregyháza közötti, részben új nyomvonalon vezetett közúti kapcsolat létrehozása. Az előkészítés első lépéseként a nyomvonalra tanulmányterv, közúti biztonsági hatásvizsgálat, környezeti hatástanulmány és környezetvédelmi engedély megszerzése szükséges.

A fejlesztéssel érintett szakasz a 354-es számú főút (távlati Debrecen keleti elkerülő szakasz) csomópontjától, a 4-es számú főút - M3-as autópálya csomópontjáig tart. A hossza 30,5 kilométer. Az utat 5 csomóponttal, a 2x2 sávos külterületi elsőrendű főút paramétereinek megfelelően kell megtervezni.

A nyertesekkel március 11-én kötött szerződést a NIF – teszi hozzá a gazdasági lap.

Címlapról ajánljuk
Már félórányi vízipipázás is rendkívül káros lehet, a fogimplantátum körüli szövetet is tönkreteheti

Már félórányi vízipipázás is rendkívül káros lehet, a fogimplantátum körüli szövetet is tönkreteheti

A dohánytermékek közül a füstmentesek károsítják leginkább a fogimplantátumot – derül ki a Semmelweis Egyetem tanulmányából. Az intézmény Fogpótlástani Klinikájának docense az InfoRádióban elmondta: a dohánytermékek olyan káros anyagokat tartalmaznak, melyek a lágyszöveteknek és az alattuk lévő csontszövetnek is árthatnak, extrém esetben pedig a fogimplantátum elvesztéséhez is vezethet a dohányzás.

Marco Rossi vállalja a felelősséget a vereségért - "Hiába hívtam ki több játékost is az oldalvonalhoz"

Marco Rossi szövetségi kapitány magára vállalta a magyar labdarúgó-válogatott svájci csapattól elszenvedett 3-1-es vereségének felelősségét az Európa-bajnokság szombati napján.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×