eur:
392.87
usd:
366.34
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
A Mol Nagykőrösi úti üzemanyagtöltő-állomása Gyálon 2021. november 15-én. A kormány ettől a naptól 480 forintban maximálta a benzin és a gázolaj literenkénti árát három hónapra, a döntést ezt követően vizsgálják felül.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Eddig nyolc benzinkút működtetésére jelölték ki a Molt, de sehol sem vette át az üzemeltetést

A társaság a helyzetelemzést követően úgy döntött, hogy az érintett térségekben biztosított az üzemanyag-ellátás – mondta érdeklődésünkre Orosz András, a Mol Magyarország kiskereskedelmi vezetője.

Nyolc töltőállomás esetében jelölte ki a jogszabály alapján a Molt az Innovációs és Technológiai Minisztérium – tudtuk meg Orosz Andrástól. A Mol Magyarország kiskereskedelmi vezetője elmondta, mindegyik esetben megvizsgálták, hogy a töltőállomások környezetében biztosított-e az ellátásbiztonság, hogy a Mol, illetve más töltőállomások mennyire képesek kielégíteni az ott élők üzemanyagigényeit.

"Ezekben az esetekben 20 kilométeres körön belül több Mol, illetve más szolgáltató által működtetett töltőállomás is üzemel, így jelen pillanatban az ellátásbiztonság megoldott, de természetesen folyamatosan vizsgáljuk, hogy ez fennáll-e a szükséges időszak alatt" – mondta Orosz András, és hozzátette, ha szükségessé válik, akkor készen állnak bármikor ideiglenes jelleggel, a jogszabályok adta kereteken belül átvenni és üzemeltetni a bezárt töltőállomásokat. Jelen pillanatban azonban erre a Mol álláspontja szerint nincsen szükség.

Mint fogalmazott, a vizsgálata után a Mol levelet küldött az Innovációs és Technológiai Minisztériumnak, amelyben arról tájékoztatott, hogy kijelölt kutak 20 kilométeres körzetben milyen működő töltőállomásokkal rendelkezik a társaság, illetve a versenytársaink, és ez alapján úgy látják, hogy az ellátásbiztonság folyamatosan fennáll és biztosított.

"Nagyon tisztán, a jogszabályban meghatározott a szerepünk. Átmenetileg, amíg tart ez a veszélyhelyzet, addig jelöl ki a minisztérium az üzemeltetésre, tehát

a legszélsőségesebb esetben is addig üzemeltetjük a kutat, amíg ez a veszélyhelyzet fennáll. Utána vissza kell adnunk az üzemeltetést a tulajdonosnak, a régi üzemeltetőnek"

– mondta Orosz András a meghatározott eljárásról.

A Mol kiskereskedelmi vezetője közölte, még nincs olyan benzinkút, amelyet kijelölés alapján átvett volna a Mol, és nincs is információjuk arról, hogy a tárca más töltőállomások kijelölését tervezné,

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×