INFORÁDIÓ
2022. július 2. szombat
Ottó

adathalászat

bank

digitális

magyar bankholding

csalás

Data protection and secure online payments. Cyber internet security technologies and data encryption . Closeup view of man`s hand using laptop with virtual digital screen with icon of lock on it.

Csalásra figyelmeztet a Magyar Bankholding

Infostart / MTI
Újabb cikkünk a témában:

Az utóbbi időszakban megszaporodtak a banki ügyfeleket célzó adathalász kísérletek, amelyek során a csalók személyes adatokat próbálnak megszerezni - közölte a Magyar Bankholding.

Az adathalászok jellemzően telefonon keresztül, banki ügyintézőnek álcázva maguka, vagy hamis e-mail üzenetben, a bank nevében keresik meg a számlatulajdonosokat.

Előfordul, hogy az adathalászok a bankszámla felfüggesztésével kapcsolatos figyelmeztetésre vagy hiányos adatokra hivatkozva kérik az ügyfeleket, hogy az általuk megadott linken jelentkezzenek be az internetbank fiókjukba - figyelmeztettek.

E-mail megkeresés esetén érdemes figyelni arra, hogy a bankok soha nem küldenek olyan e-mailt, amely azonnali bejelentkezésre ösztönzi az ügyfeleket vagy sürgős intézkedést követel - mutattak rá.

Felhívták a figyelmet arra, hogy az adathalász üzenetek tartalma gyakran nehezen értelmezhető és hiányos, nyelvezete magyartalan; a hamis levél tárgya pedig legtöbb esetben "Fizetési felszólítás" vagy "Fontos".

A Magyar Bankholding tagbankjai - a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarékbank - arra kérik az ügyfeleket, hogy soha, semmilyen körülmények között ne adják meg banki azonosítóikat, jelszavaikat, számla adataikat.

A Magyar Bankholding hazai tulajdonú pénzügyi holdingtársaság, amely a Budapest Bank Zrt., az MKB Bank Nyrt. és a Takarék Csoport fúziójának megvalósítását célozza. A társaság 2020. december 15-én kezdte meg tényleges működését, miután a Magyar Nemzeti Bank engedélyének birtokában a három hitelintézet meghatározó tulajdonosai a banki részvényeiket a közös holdingtársaságba apportálták.

Nyitókép: Traitov/Getty Images
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018