eur:
388.9
usd:
363.08
bux:
68275.9
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Váltó a megújult tokaji vasútállomáson 2020. augusztus 10-én. Megújult Mezőzombor és Nyíregyháza között a Budapest-Hatvan-Miskolc-Nyíregyháza vasútvonal. A felújításnak köszönhetően megszűntek a sebességkorlátozások, tarthatóbbá vált a menetrend, és megbízhatóbban működhet a debreceni állomásról vezérelt központi forgalomirányítás.
Nyitókép: MTI/Vajda János

Brüsszel beszáll a Szajol és Debrecen közötti vasút korszerűsítésébe

Három átjáró helyett felüljárót építenek.

Az Európai Bizottság mintegy 80 millió eurós beruházást hagyott jóvá az unió Kohéziós Alapjából a személy- és teherszállítás vasúti összeköttetéseinek javítására az észak-alföldi régióban, a Szajol és Debrecen közötti vonalon - közölte az uniós bizottság.

Elisa Ferreira, a kohézióért és a reformokért felelős biztos közölte, hogy a magyarországi vasútvonalak korszerűsítése az unió zöld átállást segítő prioritásaival összhangban végzett beruházást jelent, amely jobb vasúti összeköttetést biztosít a régió lakosságának és vállalkozásainak, egyben segíti az európai áruszállítást is.

Elmondta, a megítélt támogatási forrásból megvalósuló korszerűsítés keretében Ebes és Debrecen között három, vasutat keresztező közúti átjárót megszüntetnek, helyettük felüljárókat építenek a gépjárműforgalom számára. Az érintett pályaszakaszt átépítik, alkalmassá téve ezzel nagyobb terhek szállítására is.

Szajol és Debrecen között pedig új jelző- és vezérlő infrastruktúrát, valamint új elektromos légvezetékeket építenek ki a teljes útvonalon.

A korszerűsített pályaszakszok azzal, hogy javítani fogják a régió és a Budapest közötti vasúti összeköttetést, vállalatokat vonzanak, és lendületet adnak a Kelet- és Nyugat-Európa közötti áruforgalomnak - tette hozzá az uniós biztos.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×