INFORÁDIÓ
2022. január 29. szombat
Adél

napelem

kerékpár

áfakulcs

áfacsökkentés

eu

Portrait of engineer man or worker, people, with solar panels or solar cells on the roof in farm. Power plant with green field, renewable energy source in Thailand. Eco technology for electric power.

Áfacsökkentés vár a kerékpárokra és a napelemekre is

Infostart

A kedvezményes áfakulcs 5 vagy 0 százalékos is lehet. A gyermekruhákra is kiterjedhet a kedvezmény az uniós alku után.

A pénzügy- és gazdasági miniszterek keddi brüsszeli ülésén uniós áfairányelv született arról, hogy kedvezményes áfát alkalmazhatnak majd a tagállamok a napelemekre, a kerékpárokra, de a gyermekruházati termékekre is, valamint a hulladék-újrahasznosítási szolgáltatásokra - olvasható a Portfolio összefoglalójában, amely a szlovén soros elnökség közleményére támaszkodik.

A kedvezményes áfakulcs 5 vagy 0 százalékos lehet.

A megállapodásnak része az is, hogy 2030. január 1-ig megszüntetik a fosszilis tüzelőanyagokra és a hasonló üvegházhatást okozó termékekre vonatkozó kedvezményes hozzáadottérték-kulcsokat, adómentességeket, 2032. január 1-jével pedig megszűnnek a műtrágyák és növényvédő szerek csökkentett adómértékei és mentességei, a kistermelőknek tehát 10 évük van az alkalmazkodásra..

A megállapodáshoz az Európai Parlamentnek még véleményt kell fűznie, a tagállamok ezt követően fogadhatják el a szövegét.

Nyitókép: tampatra/Getty Images
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018