eur:
392.28
usd:
366.89
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Portrait of engineer man or worker, people, with solar panels or solar cells on the roof in farm. Power plant with green field, renewable energy source in Thailand. Eco technology for electric power.
Nyitókép: tampatra/Getty Images

Áfacsökkentés vár a kerékpárokra és a napelemekre is

A kedvezményes áfakulcs 5 vagy 0 százalékos is lehet. A gyermekruhákra is kiterjedhet a kedvezmény az uniós alku után.

A pénzügy- és gazdasági miniszterek keddi brüsszeli ülésén uniós áfairányelv született arról, hogy kedvezményes áfát alkalmazhatnak majd a tagállamok a napelemekre, a kerékpárokra, de a gyermekruházati termékekre is, valamint a hulladék-újrahasznosítási szolgáltatásokra - olvasható a Portfolio összefoglalójában, amely a szlovén soros elnökség közleményére támaszkodik.

A kedvezményes áfakulcs 5 vagy 0 százalékos lehet.

A megállapodásnak része az is, hogy 2030. január 1-ig megszüntetik a fosszilis tüzelőanyagokra és a hasonló üvegházhatást okozó termékekre vonatkozó kedvezményes hozzáadottérték-kulcsokat, adómentességeket, 2032. január 1-jével pedig megszűnnek a műtrágyák és növényvédő szerek csökkentett adómértékei és mentességei, a kistermelőknek tehát 10 évük van az alkalmazkodásra..

A megállapodáshoz az Európai Parlamentnek még véleményt kell fűznie, a tagállamok ezt követően fogadhatják el a szövegét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×