eur:
392.98
usd:
366.61
bux:
66687.09
2024. április 25. csütörtök Márk
Austria, Salzburg, June 22,2012: Selective focus on a display with Mozartkugeln (Mozart Balls) It was created by the Salzburg confectioner, Paul Fürst, in 1890 and named after Wolfgang Amadeus Mozart. The Mirabell firm, based in Grödig near Salzburg, chose the name, “Real Salzburg Mozartkugeln
Nyitókép: OldGreyMan/Getty Images

Végzetes sebet ütött a pandémia a Mozart-golyón

Fizetésképtelenséget jelentett Salzburg Schokolade, betettek az üzletnek a lezárások.

Fizetésképtelenséget jelentett hétfőn a GPA Salzburg szakszervezetnél a grödigi székhelyű Salzburg Schokolade. A Mozart-golyókat gyártó cég bejelentése igazi "meglepetésként" érte a szakszervezetet is – írja a Kronen Zeitung alapján a napi.hu. A salzburgi üzemben a leállás 140 ember munkáját érintheti .

Christian Schügerl, a vállalat ügyvezető igazgatója szerint a vállalatot súlyosan érintette a világjárvány, ugyanis a turisták, a rendezvények, valamint az esküvők hiánya együttesen csonkították meg forgalmukat, hiszen a lezárások miatt hetekig zárva voltak a cukrászdák is. A kormány támogatása ellenére jelentős veszteséget könyvelhetnek el.

A jelenlegi zárlat, a nyersanyagok, az energia, a bérek és a logisztikai költségek, valamint a csomagolóanyagok jelentős költségnövekedése is komoly problémákat okoznak – mondta az ügyvezető, ezért fizetésképtelenséget jelentettek.

A vállalatot 1897-ben még "Rajsigl-Süßwarenfabrik" néven Salzburgban alapították, majd 1956-ban Grödigbe költözött. Több tulajdonosváltás után a részvények többsége 2014 óta a Philipp Harmer Beteiligungs GmbH tulajdonában vannak, Schügerl egy kisebb részt birtokol a vállalatból.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hosszas huzavonát követően az amerikai képviselőház végül elfogadta az Ukrajnának szánt gigantikus, mintegy 60,8 milliárd dollárnyi segélycsomagot. A hírek szerint a nyugati fegyverek gyorsan a frontra érkezhetnek, hozzájárulva ezzel az ukrán csapatokat érintő súlyos ellátási problémák enyhítéséhez. Kijev azonban egy olyan nehézséggel küzd, amelyen nem tud segíteni Washington sem, ez pedig a harcoló alakulatokat érintő létszámhiány gondja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×