eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: SkyDrive

Már 2024-től forgalomba állhatnak a repülő autók

A szabályozással lehetnek gondok.

Az, hogy mikortól lesznek képesek a repülő autók közlekedni, illetve mikorra születhet velük kapcsolatos szabályozás, eltérő – vélekedik Hugh Martin, a városoknak közlekedési irányelvek kialakításában segítő a Lacuna Technologies-tól. Számos autógyár fejleszt már légi járműveket a CNBC cikke szerint. Ezek közé tartozik a kínai Xpeng elektromos autógyártó és a Fiat Chrysler.

A szakértő szerint ugyanakkor nem kell arra számítani, hogy repülő járművek cirkálnak majd fölöttünk, mivel csak néhányan engedhetik majd meg maguknak a repülő autókat, a legtöbben valószínűleg továbbra is elektromos járművekkel vagy önvezető autókkal fognak közlekedni az utakon.

Azok a járművek, amelyeknek nem kell felemelkedniük a földről, biztonságosabbak lehetnek, és több embert tudnak szállítani, így alapvetően nem is a személyi közlekedésben történő felhasználásra kell a repülő autók kapcsán gondolnunk.

"A teherszállítás és a csomagok fuvarozása terén ugyanakkor komoly hasznuk lehet. Szerintem ez nagyon nagy üzlet lesz"

– mondta Martin, hozzátéve: a városok egyre inkább aggódnak amiatt, hogy a jövőben hogyan kezeljék a repülő autók forgalmát. A szabályok között szerepelhet, hogy a járművek hol szállhatnak fel, landolhatnak vagy közlekedhetnek, hogy bármikor repülhetnek-e, vagy csak a kijelölt órákban, és hogy milyen távolságra kell lenniük egymástól az autóknak.

"Ennek kitalálása hosszú időt vesz igénybe" – mondta.

Az Egyesült Államokban a Szövetségi Légügyi Hivatal és a NASA a drónok és a légi taxik szolgáltatóival együtt dolgozik azon, hogy kidolgozzák, milyen lesz a légi közlekedés jövője.

"Ahelyett, hogy nagyvárosonként egy repülőtér lenne, most több ezer repülőtér van szétszórva a városokban" – festette le a jelenlegi helyzetet a szakértő.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×