eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Happy couple spending time together. Attractive pregnant woman with her husband at home holding ultrasound image in hands. Ultrasonography. Last months of pregnancy.
Nyitókép: Vasyl Dolmatov/Getty Images

Szédületesen pörög a babaváró a Magyar Bankholdingnál

Óriási érdeklődés mutatkozik a Magyar Bankholding tagjainál is igényelhető babaváró kölcsön iránt: indulása óta a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarék Csoport együttesen több mint 211 milliárd forint kölcsönt folyósítottak az ügyfeleiknek. Az államilag támogatott hitelkonstrukció a gyermekvállalás előtt álló házaspároknak nyújt segítséget.

A 2019. július 1. és 2021. június 30. közötti időszakban a Budapest Bank 37,17 milliárd, az MKB Bank 35,11 milliárd, a Takarék Csoport pedig 139,35 milliárd forint értékben folyósított babaváró kölcsönt, ezzel a házaspárok eddig összesen több mint 211 milliárd értékben igényelték a terméket a Magyar Bankholding tagbankjainál.

Az ügyfelek döntő többsége a maximális, 10 millió forintos összeget kérvényezte – tudatta közleményében a Zrt.

A Magyar Bankholding 2021 márciusában fogadta el a tagbankok egyesítésére vonatkozó öt éves stratégiáját, amelynek meghatározó eleme, hogy Magyarország második legnagyobb bankja a teljes piaci spektrumot és minden ügyfélszegmenst ki tud szolgálni. A bankcsoport a saját termékek mellett állami és jegybanki kedvezményes konstrukciók közvetítésével a magyar családok aktív támogatását is célozza.

Mint kiemelik, a két éve indult babaváró program kedvező feltételek mellett biztosít szabad felhasználású kölcsönt. A 2019. július 1-je és 2022. december 31-e közötti időszakban igényelhető kölcsönre az állam kezességet vállal. Az államilag támogatott hiteltermék maximális összege 10 millió forint, és legfeljebb 20 évre igényelhető.

„A Magyar Bankholding és annak tagbankjai számára is kiemelt jelentőséggel bír, hogy az állami kezdeményezésre megvalósuló családtámogatási programokból maximálisan kivegyük a részünket.

Meggyőződésem, hogy az erre épülő hitelkonstrukciók jelentős segítséget nyújtanak a magyar családoknak,

ezért is váltak és válnak a jövőben is az elsők között elérhetővé a három pénzintézet ügyfelei számára ezek a termékek – mondta Barna Zsolt, a Magyar Bankholding Igazgatóságának elnöke. – A hazai tekintetben egyik legszélesebb, saját és állami hiteltermékeket biztosító termékportfóliónkkal, valamint az ország legnagyobb fiókhálózatával a felmerülő finanszírozási igények teljes körű kielégítését kívánjuk biztosítani.”

A Magyar Bankholding Zrt. hazai tulajdonú pénzügyi holdingtársaság, amely a Budapest Bank Zrt., az MKB Bank Nyrt. és a Takarék Csoport fúziójának megvalósítását célozza. A társaság 2020. december 15-én kezdte meg tényleges működését, miután a Magyar Nemzeti Bank engedélyének birtokában a három hitelintézmény meghatározó tulajdonosai a banki részvényeiket a közös holdingtársaságba apportálták.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:49
×
×
×
×