eur:
393.82
usd:
365.65
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Facebook/Szijjártó Péter

Keletről vakcina, Nyugatról gáz – mérleget vont Szijjártó Péter

Legyen szó az egészségügyi védekezésről vagy energiaellátás biztonságáról, a magyar külpolitika két lábbal áll a földön, közölte a tárcavezető.

Keletről az emberek életének megvédéséhez szükséges vakcinaszállítmány, nyugatról pedig az ipar működtetéséhez szükséges gázszállítmány érkezik Magyarországra – írta a külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán.

Szijjártó Péter a bejegyzésében kifejtette, míg a kormány cargo gépe kedd este 180 ezer adag oltóanyag második komponensét hozza Budapestre Oroszországból, addig az Egyesült Államokból 90 millió köbméternyi cseppfolyósított gázszállítmány fut be Magyarország számára a krki LNG-terminálra a Patris nevű szállítóhajóval.

2021. március 23., kedd. A patrióta külpolitika mai mérlege: - Keletről a magyar emberek életének megvédéséhez...

Közzétette: Szijjártó Péter2021. március 23., kedd

„Ma tehát a keletről beérkezett oltóanyagok mennyisége eléri az 1 776 000 adagot, az energiaellátás tekintetében pedig hetven év után kimondhatjuk: folyamatos a nyugati gázszállítás Magyarországra. Legyen szó az egészségügyi védekezésről vagy az energiaellátás biztonságáról, a magyar külpolitika két lábbal áll a földön” – emelte ki Szijjártó Péter.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×