INFORÁDIÓ
2021. június 22. kedd
Paulina

otp bank

internetes vásárlás

biztonság

online vásárlás

Az ügyfélhitelesítés változására figyelmeztet az OTP

Az ügyfélhitelesítés változására figyelmeztet az OTP

Infostart

Az online gyakrabban vásárlók negyedét érheti kellemetlen meglepetés - nem fognak tudni fizetni, ha előbb nem hajtják végre a szükséges változtatásokat.

A január 1-től érvényes a többlépcsős azonosításra vonatkozó új szabályozás, amely szerint már csak akkor tud bankkártyával vásárolni az interneten, ha az erős-ügyfélhitelesítés követelményeinek megfelelően több lépcsőben igazolja a vásárló, hogy jogosan használja az adott betéti- vagy hitelkártyát.

Az OTP Bank interneten aktívan vásárló kártyabirtokosainak több mint háromnegyede már megtette a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy az erős ügyfél-hitelesítésnek megfelelve januártól továbbra is fizetni tudjon kártyájával.

"Azoknak a kártyabirtokosoknak, akik még nem léptek, javasoljuk, hogy tájékozódjanak a változással kapcsolatos teendőikről és tudnivalókról a weboldalunkon. Ezt követően állítsák be az internetes biztonsági kód szolgáltatást, módosítsák a TeleKódot vagy frissítsék az OTP SmartBank mobilalkalmazást, hogy ne érje őket meglepetés internetes vásárlás közben. Fontos, hogy az internetes vásárláshoz szükséges azonosításhoz külön-külön minden betéti- és hitelkártyát, valamint ezek társkártyáit is alkalmassá kell tenniük az ügyfeleknek” – hívta fel a figyelmet Takács Domokos, az OTP Bank Bankkapcsolati Főosztályának igazgatója.

Akik korábban megadtak mobilszámot a banki azonosításhoz, azoknak elég belépni a netbankba vagy a telefonos alkalmazásba. Azoknak az ügyfeleknek viszont mindenképp el kell látogatniuk egy bankfiókba, akik még nem adtak meg ilyen elérhetőséget a banki azonosításhoz.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018