eur:
394.73
usd:
370.57
bux:
65346.42
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Újabb segítséget kap a turisztikai szektor, de még a taxisok is

A gazdasági visszaesésre tekintettel bővült ősszel a támogatott állami hitelfelvételre jogosult vállalkozások köre. Így többek között a turisztikai szektor szereplői és az agrárvállalkozások is részesülhetnek az igényeikre szabott kedvezményes hitelekből.

Az agrárvállalkozások esetében kimondottan nagy igény volt rá, mert a klasszikus Széchenyi beruházási hiteleket az iparra és szolgáltatószektorra tervezték. Ezeknek a vállalkozások a mérlegszerkezetük és az árbevételük szezonalitása miatt hátrányban voltak, most egy olyan termék jött létre, amely figyelembe veszi az ágazat sajátosságait – mondta Szabó Norbert, a Sberbank mikrovállalati üzletágvezetője.

A szakember szerint csaknem félmillió hazai agrárvállalkozás számára jelent megoldást fejlesztésre és túlélésre egyaránt. A korábbi piaci hitelekhez képest relatíve olcsó megoldás, mert kis önerővel, hosszú türelmi idővel kínálják a bankok, és a hitelösszeg is magas.

A turiszikai kártya egyértelműen a napokban újabb korlátozásokkal sújtott szektornak életmentő, azt a szektort célozza, amelynek a jövője a leginkább bizonytalanná vált a koronavírus-jávány miatt. Bővítették a igénybevevők körét, taxisok, előadóművészeti vállalkozások is bekerültek. Ez teljesen ingyenes hitel, így kimondottan attraktív a termék.

"Mind a két termék megmaradhat a válság után is, persze más kamattámogatással, mert életképes, jó megoldás sok vállalkozásnak" – mondta Szabó Norbert.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×