eur:
392.16
usd:
366.74
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Budapest, 2020. április 3.Az elbontásra kerülő déli összekötő vasúti híd 2020. április 3-án. Megkezdődtek a híd felújításának és bővítésének munkálatai. A háttérben a Rákóczi híd.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

425 tonnás szerkezet lebeg a Duna felett – videó

A Déli összekötő vasúti híd építkezéséről látványos videót tett közzé a Duna Aszfalt.

A Rákóczi híd szomszédságában lévő Déli összekötő vasúti híd felújítása és bővítése a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában, a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) együttműkődésével készül. A meglévő, két egyvágányos szerkezetet elbontják és három új egyvágányos szerkezetet építenek a helyére – írja a magyarepitok.hu.

Az összesen 510 méter hosszú híd Duna feletti acélszerkezetének egyenként is impozáns méretű részeit a csepeli előszerelő területen készítik el. Egy-egy elemnek a hídhoz szállítása és a helyére juttatása több napig tart, és közel száz ember munkáját veszi igénybe. Így hónapokat kitölt az a munka, amivel az összes elem a helyére kerül.

A kivitelező Duna Aszfalt nemrég a Facebookon publikálta a második elemhez kapcsolódó munkákról készült videót:

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×